Vecka 6 – bebis nr 2

Bebisen

Ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtat ticka. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö!

Du

Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning. De körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner som gör att brösten förändras och blir större.

Så här känner jag

Mensvärken har dämpat sig lite nu. Ett tag tyckte jag att jag hade mensvärk hela tiden. Jag känner mig fortfarande inte illamående. Bara lite när jag och Siranee åkte tåget upp till stockholm. Däremot så har jag fått känna på förstoppning lite grann. Det var ett par dagar som jag inte kunde göra nummer 2 ordentligt och magen var jämt svullen på kvällen pga det. Jag känner absolut ingenting i brösten, men det gjorde jag inte med Lucas heller 😛

vecka 6

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här