Sista passet på gravidvattengympan

– Samarbete med Magplasket –

I övermorgon är det dags för sista passet på vattengympan för denna kursen och då ska vi prata om krystvärkar! Jag ryser alltid lite när barnmorskan Mariana pratar om förlossningen och det sista som sker innan bebisen kommer ut. Det är liksom det häftigaste på hela förlossningen! Visst gör det ont, men krystvärkarna är också ”sköna” för det är ju då man får trycka ut bebisen och känna att det onda går över. Jag tycker dom här små sessionerna där vi pratar om förlossningen på gravidvattengympan har peppat mig att bli stark och tro på mig själv. Mariana är ärlig och lindar inte in allt i rosa fluff, hon berättar hur det kan vara på riktigt, samtidigt som hon hjälper en att förstå att vi kvinnor klarar det här 🙂 Jag var faktiskt lite nervös inför min tredje förlossning för då hade det gått så lång tid sedan jag födde barn sist, men jag kom på helt andra tankar efter Marianas kurs 🙂 Då gick jag och Victor även hennes profylaxkurs och det tror jag var väldigt bra för oss för vi blev liksom världens bästa team på Williams förlossning! Ja, kolla bara in vår förlossningsvideo på YouTube så får ni se! 🙂

Barnmorskan Mariana som håller i Magplasket Hisingen, kör även kurser på Streteredsbadet och Högsbo som jag varmt kan rekommendera! Nu inför sommarn kör hon igång en sista sommarkurs på Lundbybadet som börjar den 2:a juni! Perfekt för den som ska föda i juli eller augusti 🙂

Det här gravidvattengympa-passet som Mariana kör just nu är det tuffaste hittills och det ÄLSKAR jag! Jag vill gärna känna att jag tar ut mig när jag tränar och det är nästan det jobbigaste med graviditeten just nu. Den stora magen och alla krämpor begränsar en så enormt mycket, förutom när man tränar i vatten! Då kan man verkligen ta ut sig i både armar och ben så mycket man vill utan att graviditeten är ett hinder 🙂 Det går också att köra lugnare om man inte vill träna så hårt så det finns verkligen alla nivåer 🙂 Efter varje pass är det nedvarvning och babymeditation där man till underbar musik står i vattnet och kramar om sin lilla bebis i magen en stund. Jag tycker det är så mysigt för som snart fyrabarnsmamma så blir det inte att jag tar mig tid att bara tänka på bebisen en stund, i alla fall inte på det sättet som jag gör på vattengympan. Sedan är det dags för förlossningssnack innan vi får en härlig avslappning där vi flyter runt i poolen på flytkorvar. Asså, det är så skönt, ni anar inte!

Jag älskar verkligen gravidvattengympan och vill aldrig den ska ta slut! Jag vill inte att den här tiden i mitt liv ska ta slut och jag kommer antagligen fälla en och annan tår när jag fött mitt sista barn och vet att den här tiden inte kommer tillbaka. Usch, jobbiga tanke…

Om ni har möjlighet att gå på gravidvattengympa så gör det! Ta chansen! Ni lär inte ångra er 🙂 glöm inte heller att man kan använda friskvårdsbidraget från jobbet, då kostar kursen nästan ingenting 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Gittan

  Känner så igen mig i dina tankar om att inte vilja lämna en tid av livet. Jag fick ju mitt fjärde och troligen sista barn i början av mars. Jag vill inte ha fler barn men är ändå en sorg att den tiden är förbi. Det är sorgligt att inte behöva spara något efter Meja så som jag gjort med de andra. Men allt har sin tid och på något sätt kommer ju den känslan inte försvinna om jag skaffade fler för någon gång är ju sista gången.

  Svara
  • Emma

   Precis så känner jag med…. Så jobbigt! Hur ska man nånsin komma över den där känslan. Antar att den bara får växa bort med tiden…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här