Värsta arbetet i världen?

Dagar som denna, när alla andra har ledigt, betyder arbete för en annan. På helgdagar är det fullt med försäljare på stranden, men även dom som inte har något att sälja arbetar. Det är enkla arbeten som att låta turister tvätta fötterna i en hink när dom ska gå från stranden till att tex att samla pantburkar. I Brasilien finns inte pant på samma sätt som i Sverige, här samlar man tillplattade aluminiumburkar i en kasse som man lämnar på tippen. På tippen får man betalt 7,50 kr per kilo aluminium – alltså skamligt dåligt betalat med tanke på hur lite aluminium väger! Jag förstår inte ens hur en person kan överleva på så lite pengar särskilt inte med tanke på vilket obekvämt arbete dom har. Pantare i Sverige har det sjukt bra i jämförelse med dom som bor här….

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Som miljövän blir jag upprörd när jag ser hur mycket människor slänger i naturen i vår värld :(. Jättebra med såna jobb och de behövde värderas mer. Samtidigt borde människor lära sig att ta hand om sin egen skit.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja och här slängs det på gatan hela tiden! Det är helt sjukt! Aluminiumburkarna borde man verkligen få mycket mer betalt för. Här finns inget pantsystem att panta några få burkar utan här får man ta en hel säck med sig så då är det bättre att ge burkarna till dom som samlar på gatorna.

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, förut drömde jag om att bo här, men nu känner jag att jag verkligen inte skulle vilja bo här på heltid. Standarden är mycket lägre än vad vi är vana vid, men jag skulle fortfarande kunna tänka mig att komma hit några månader om året om det var möjligt.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här