Okategoriserade

Välling efter tandborstning

Tack alla ni som kommenterat om välling före eller efter tandborstning. Jag var själv inte med på tandläkarkontrollen, men Jair sa att allt hade varit bra. Jag frågade Jair massor om det här med välling och tandborstning och han påstod att tandläkarn sa att det var ok. Att det var ok för att Lucas är liten. Men jag vågade inte lita riktigt på Jair. 😀 Hehe! Jag märker nämligen att Jair är lite bekväm med det där med flaskan och tror inte riktigt på det där med tandtroll… 😛 Men nu när jag har läst vad ni har skrivit så känner jag mig inte lika orolig längre.

Det var bra att ni tog upp det där med sötad välling. Vi köper aldrig med socker, men vi har köpt sötad med frukt när Lucas började med välling och nu har vi köpt lite olika. Just nu päronvälling faktiskt. Så det var bra att ni skrev det för då kommer vi sluta ge den vällingen innan läggdags. Tusen tack!! 🙂

Och jag vill bara göra klart en gång för alla att anledningen till vi låter Lucas dricka välling i sängen innan han somnar, efter tandborstningen, har inget med att vi är lata eller att vi inte orkar ta fighten. Naturligtvis tycker jag att det mest rätta är att försöka så snart som möjligt att vänja in ett mönster där Lucas borstar tänderna och inte äter något mer efter det. Men nu funkar det inte. Och alla barn är inte LIKADANA! Just nu är Lucas inne i en sjukperiod där han blir förkyld om och om igen. Han äter dåligt och sover oroligare. Om han ska bli frisk så kan ju inte han ligga och skrika en halv natt bara för att vi inte tänker ge vällingflaskan! Det är inte ok! Vi får ta det för vad det är nu och försöka ändra på rutinerna när värsta vabb-perioden är över.

20141119-211530-76530842.jpg

2 Comments

  • Jessica Nilsson

    Vissa människor är ju bara för tråkiga tycker jag! Vissa barn sover bättre med välling i magen! Vår dotter har lite blandat nu, vissa kvällar dricker hon välling andra inte. Alla barn kräver olika så är det 🙂

  • Thaimorsan

    Vi har slutat ge päronvälling för den var förbaskad söt. T blir lös i magen av Nestlé och hård av Semper med vi kör den med Semper havre utan smak. Hon slutade nattdricka ett tag under sommaren men så fort hon blev sjuk så har det blivit en ondcirkel å nu svårt att sluta. Hellre att hon får i sig nåt älling för hon blir smalare å smalare! Nu får hon äta allting och lite förglad för pinneglass… och Vichyvatten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.