Okategoriserade

Väldigt positivt överraskad av Philips Avent elektriska bröstpump!

– Samarbete med Jollyroom

Nu ska ni få höra! Jag har testat en ny elektrisk bröstpump från Philips Avent! Alltså WOOOW! Jag är säkert sist i världen med att testa elektrisk bröstpump men jag trodde verkligen inte att det skulle vara SÅ HÄR stor skillnad! Jag har haft handpump fram tills nu, men jag tycker verkligen att det är kämpigt att få ut mjölk om bröstet inte är proppfullt. När jag testade den elektriska pumpen så fick jag ut 100 ml på bara några minuter!

Bröstpumpen jag har testat, har en Natural Motion-teknik som härmar bebisens naturliga sugteknik vid amning, vilket gör det lättare för mjölken att flöda. Det är just detta som jag tyckt varit så svårt med den manuella handpumpen och nu när jag testade den elektriska så förstår jag att jag har gjort HELT fel! Det var verkligen helt annat med den elektriska pumpen.

Det var så himla enkelt att pumpa med Philips Avents elektriska bröstpump. Det enda jag behövde göra för att pumpa ut 100 ml bröstmjölk, var att sätta tratten mot bröstet och trycka på on-knappen på styrenheten. Då började den med att stimulera bröstvårtan i 90 sekunder innan mjölken rann till, då gick den över till att pumpa istället. Det går att styra enheten som man vill med uppåt- och nedåtknapparna, men det förinställda programmet som är på enheten första gången man startar den var perfekt för mig! En riktigt cool feature är att bröstpumpen kommer ihåg dina senaste inställningar så om du ändrar något, behöver du inte ändra det igen nästa gång, det är bara att trycka på on-knappen!

Bröstpumpen erbjuder 8 stimuleringsnivåer och 16 pumpnivåer för en anpassad upplevelse

Jag är verkligen så glad att det funkade! Jag känner mig till och med lättad för jag hade lite ångest över att testa pumpen inför det här samarbetet. Jag har inte så bra erfarenhet av att pumpa sedan innan så jag var rädd att jag skulle tycka att det gör ont eller känns obehagligt. Men det kändes hur bra som helst så nu har vi en massa bröstmjölk i frysen 🙂 Perfekt att ha om det skulle krisa med William nån gång när jag är borta eller när vi ska laga puréer till honom om ett par månader 🙂

11 Comments

 • Sara

  Med min son hade jag en manuell pump, en grön o vit tror jag o jag blev sååå trött i händerna av d pumpandet o den läckte o sölade men han fick sin mjölk iaf ☺️

  • Emma

   Det måste varit MAM du hade, den är grönvit ? Ja, jag hade också det problemet med att den läckte när den tappade taget om bröstet. Men jag tyckte det svåraste med den manuella var att driva fram mjölken så att det blev ett flöde och inte bara några droppar. Den elektriska var så mycket enklare ?

   • Sara

    Ja MAM hette den ja! Va skönt att du hittat en pump som fungerar o att d inte kommer bara lite grann på all den tiden d tar o pumpa manuellt o med d sölet för d e inte kul.

 • Nina D

  Hade en manuell till trean som jag använde några gånger. Ibland funkade den okej och ibland inte, det jag tyckte var svårast vara att veta ett bra sett att värma det och få det varmt. Så ett tips testa det för att hitta något som är bra för er ?

   • Nina D

    Exakt hur man värmer bröstmjölken. Tyckte det var jättesvårt att värma det över vattenbad och att det tog jättelång tid. Sonen vägrade äta det, fick den stå fram i rumstemperatur efter pumpningen (kan ju stå en liten stund) så drack han det gärna.

    • Emma

     Ja, det låter superkrångligt! Jag tänkte göra så som du skrev. Pumpa ut och låta det stå i rumstemperatur när jag ska iväg. Det som jag fryser in får vara i akuta fall eller när vi börjar laga egna puréer ?

   • S

    Vi värmer i vattenbad. Började pumpa lite denna veckan och tycker redan vi fått in snitsen hyfsat med att värma. Har inte gett mer än 100 ml åt gången men har värmt upp vatten på plattan så det känns hett, ställt ner flaskan som ska värmas när jag tagit bort från plattan, 5 min senare har det varit 37 grader typ. Annars så låter jag det stå längre och vrider liksom flaskan lite så mer vätska kommer mot vattenbadet liksom ?

 • Cornelia

  Hittade ditt inlägg i jakten på svaret om denna behöver vara ikopplad i eluttag då man pumpar eller om batteriet är uppladdningsbart, kanske du har svaret på den frågan? 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.