Uppsagd från jobbet och gravid…

Jag har tidigare skrivit att det är mycket som är jobbigt runt coronakrisen och igår fick jag det beskedet som jag hade våndats över. Jag har blivit varslad och kommer bli uppsagd från mitt jobb från och med imorgon. Jag kommer alltså bli arbetslös under min föräldraledighet och därmed förlora min rätt till föräldralön. Det känns bajs…. Jag har jobbat på samma ställe i 8,5 år så jag hade förväntat mig lite mer anställningstrygghet, men eftersom jag jobbar på ett konsultbolag så gäller tydligen inte turordningslistan. Jag är besviken, men tyvärr är det inte mycket att göra åt.

Det är ett tungt besked, särskilt nu under graviditeten. Det är ju inte bara en trygghet att ha en anställning, det är även en möjlighet. Utan en anställning kan vi säga adjöss till alla husdrömmar för jag kommer inte vara kreditvärdig. Eller jo, med lite tur kanske jag anses som kreditvärdig med mitt företag men det är aldrig någon garanti har jag förstått…

Jag har varit så stressad över detta, till och med fått en massa jobbiga sammandragningar. Det har verkligen känts jättejobbigt, men nu har jag börjat smälta beskedet lite och kan se ljuset i tunneln 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. M

  Usch det är ju verkligen ingen rolig sits kan jag tänka mig. Tur ändå att du har ditt eget med bloggen. Ta det lugnt bara. Det finns inte mycket du kan göra just nu. Ta hand om dig själv och bebisen så får det andra lösa sig sen.

  Svara
 2. Johanna

  Men jag funderar på om du inte får behålla ditt sgi om du anmäler dig hos arbetsförmedlingen inom 3 månader? Så var det 2017 iaf.

  Svara
  • Louise

   Tror Emma tänker på de 10% extra i föräldralös som man (många) får från sin arbetsgivare när man är föräldraledig.

   Svara
   • Elin

    Jag tänker också att det måste finnas nån chans att du får behålla din sgi? annars ska de ju räkna på du tjänat de senaste halv året ca. Och de lär ju vara en del. Så då lär du ju få rätt bra föräldra penning ändå. Men glöm ej att anmäla dig hos arbetsförmedlingen första dagen. De är de Kinkiga på.

 3. Jennifer

  Föräldralönen kanske är borta. Men kan du inte få från AFA? Min arbetsplats har inte föräldralös, men då vi ändå har kollektivavtal får man 10% extra av dom

  Svara
  • Lina

   @Jennifer AFA är för arbetare. Emma är tjänstemän och då brukar man få föräldralön enligt kollektivavtalet. Det är inte samma sak som AFA, men i slutändan handlar det om samma sak; att dryga ut föräldrapenningen.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här