Tröttheten tar ut sin rätt

Barnen är fortfarande sjuka men febern är lägre idag än tidigare så det verkar gå åt rätt håll nu i alla fall 🙂 Nätterna är fortfarande katastrof, dom sover oroligt och vaknar många gånger så jag och Victor får gå upp och natta dom om och om igen. Jag är helt slut och ändå har jag inte fått nåt alls gjort idag. Jag känner mig som en levande bölande zombie. Ja, för idag har jag faktiskt känt mig ordentligt ledsen, gråtfärdig.

Isadora fick ett sammanbrott idag för att jag inte vill sminka henne. Hon har blivit introducerad för smink (inte av mig) och nu säger hon att hon är ful och äcklig utan smink. Mitt hjärta gick på riktigt i tusen bitar! ? Min fina vackra lilla tjej, hon är så vacker precis som hon är, jag blir så ledsen att hon tror annat. Jag hoppas innerligt att hon inte menar vad hon sa.

Jag är så trött just nu, trött, ledsen och hängig. Det är väl en sån där dag helt enkelt… det blir bättre imorgon.

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Elin

  Oj undra vad hon fått de ifrån ? jag sminkar mig varje dag men ingen av mina barn har sagt nått sånt! Men barn säger ju ofta saker de hör men förstår inte innebörden av det.

  Svara
  • Emma

   Jag sminkar mig också och det har aldrig varit något problem. Detta kom efter att Isadora hade blivit sminkad och antagligen har någon sagt att hon blev vacker när hon har smink. Jag tycker det är helt galet att sminka en 3-åring… ?

   Svara
 2. L i malmö

  Så ledsamt att höra ? När min dotter var yngre (nu 6) så frågade hon alltid varför jag sminkade mig. Då svarade jag för att jag tycker det är roligt och det gör jag fortfarande när hon frågar. För att komma ifrån ordet ful och fin när det gäller smink.

  Svara
  • Emma

   Bra tips! Jag har också varit noga med att undvika ordet fin och ful i samband med sminkning. Jag tycker det är superviktigt att barn inte får med sig dom idealen för det kommer så småningom från andra håll ändå. Känns som en katastrof att Isadora säger som hon gör, hoppas innerligt att detta inte är vad hon känner innerst inne ??

   Svara
 3. Stina

  Min snart 4-åring brukar fråga varför jag sminkar mig (sminkar mig väldigt lite) men brukar säga att jag vill se lite piggare ut 🙂 men det är smart att säga att det är kul!

  Svara
  • Emma

   Tyckte också att det var smart. Jag tror jag har sagt ”för jag gillar det” men jag säger hellre att det är kul. Det var ett bra tips 🙂

   Svara
  • E

   Hehe, precis så säger jag också – att jag vill se lite piggare ut. Och det är faktiskt precis det som är sanningen för mig, jag jag började sminka mig efter min första föräldraledigheter för att dölja den mörkare färgen runt mina ögon lite. ?

   Svara
 4. Jeanette

  När min dotter var i den åldern vill hon också gärna sminka sig. Hon fick då en ren mascara borste och andra rena sminkborstar så sminkade vi oss tillsammans. Jag med smink och hon med rena borstar men hon var nöjd. Det var liksom spännande att göra allt som jag gjorde även om det inte blev något.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här