Tredje långflygningen med barn

Detta är vår tredje långflygning med barn och det här är också den längsta. Total restid är 23,5 timme. Det här är faktiskt den resan som har gått bäst. 

Första långflygningen var Lucas 9 månader och då flög vi till Brasilien. Det var i december och Lucas hade nyss blivit förkyld och snören bara rann. Jag och Jair sprang runt och packade i 24 timmar i streck, Lucas sov sin första och hittills enda natt borta (tillsammans med min mamma), jag och Jair sov knappt något alls den natten. Jag var så trött att jag till och med somnade med Lucas i bärselen på flygplatsen. Lucas kände av att något var på gång och han märkte hur stressade vi var så han åt ingenting. Jag fick amma av och till hela flygresan och han sov nästan ingenting förutom när han var i min famn. Jobbig resa, men inte så jobbig att jag inte skulle göra om det. Däremot lärde jag mig att det är viktigt att vi inte stressar runt som vi gjorde innan resan, jag är säker på att det påverkade Lucas.

På vägen hem från Brasilien så var Lucas 1 år och 4 månader. Då fick han feber natten till att vi skulle åka hem och jag blev matförgiftad. Det var fruktansvärt jobbigt. Lucas var lite gnällig och jag mådde så sjukt illa att jag inte kunde ta hand om honom överhuvudtaget. Jair fick göra allt. 

Vi har haft otur på våra två första långresor, men denna gången hade vi tur. Inga sjukdomar, ingen stress och då har vi lyckats tackla vår trotsiga 2-åring hela resan 🙂 ja, för trotsig, bestämd och lättirriterad är han, men det har faktiskt varit ganska lätt att tackla hans humör och vända så att han har blivit glad igen 🙂

Till alla er som funderar på att göra en långresa med barn: Det går att resa långt med små barn. Det gäller bara att ha tålamod och lyssna till sitt barn. Visst kan det var jobbigt emellanåt, men det är ingen mardröm 🙂 Jag tror att det är lättast att resa med små barn (typ bebisar) eller större barn, en 2-åring kan vara väldigt svår att få att sitta stilla så man får räkna med att det kan bli en och en annan promenad på flygplanet. Jair och Lucas tog en kort promenad men sen var Lucas nöjd 🙂

  

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Fia

  Skönt att ni är framme och hoppas att väskan kommer snart!
  Jag skulle verkligen uppskatta om du vill skriva ett inlägg med ännu fler tips på hur man lyckas med en långflygning med 2-åring på bästa sätt.
  Snart ska vi upp i luften med en lite kille som då kommer vara 2 år och 3 mån, så det är superintressant nu med reseinläggen. 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för att du skriver vad du skulle vilja läsa 🙂 nu finns ett inlägg uppe med 10 tips på hur ni fixar långflygningen med barn 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här