Tråkigaste kalasförberedelsen – STÄDA

Det är inte lätt att hinna med alla förberedelser inför kalas! Jag och Jair började i fredags då Jair var och handlade allt och jag handlade lite till innan jag kom hem från jobbet. Sen höll vi på hela lördagen, jag gick upp 7 och gick inte och la mig förrän kl 2 på natten! Jair var uppe ända till kl 4 för att fixa dom sista kakorna och blåsa ballonger! På detta kalaset satsade vi stort på god mat och på fika och gjorde allt själva förutom det som Jairs vän fixade. Min underbara vän Thaimorsan kom också och överraskade med mumsiga seasambollar (klicka för recept)!

Eftersom allt vi fixade tog så mycket tid så valde vi att ta hjälp med städningen. Mat och bak kan ju vara kul när man ska ha gäster. Jag älskar att baka och tycker till och med lite kul det är liiiite kul att laga mat när det ska komma besök hem till oss 🙂 Något som däremot inte är roligt, MEN nödvändigt, det är att S.T.Ä.D.A! Usch, vem hade inte velat slippa det liksom?! Vi hade kunnat beställa tårta och mat och städat istället, men det är ju så mycket roligare att baka och fixa maten och i slutändan tror jag att det går jämt upp. Det kanske till och med är lite billigare att anlita städning 🙂

20150323-184005-67205847.jpg

 

 

Denna gången provade vi Alberts städservice. Dom skickade en städare och en städerska som var här i 2,5 timme så det räckte även till att göra rent kylskåpet och det var verkligen på tiden! På Alberts städservice har alltid städarna med sig alla redskap så man behöver inte tänka på något själv mer än att överlämna nycklarna eller vara hemma, enkelt som en plätt! Läs gärna mer om Alberts städservice och hemstädning i Göteborg på deras hemsida.

Under tiden som städarna var här stod jag i köket och bakade glutenfri västerbottenpaj så städarna började i dom andra rummen. Jair var på minisim med Lucas så att jag skulle hinna med så mycket som möjligt under dagen. När Jair kom hem hade han köpt med sig thaimat och eftersom Lucas hade somnat i vagnen så kunde vi äta i lugn och ro på balkongen medan städarna städade köket.

Det var jätteskönt att få hjälp med städningen så här innan kalaset, men nu efter kalaset hade jag GÄRNA haft städhjälp igen!! Det var sååå fint här hemma när städarna hade varit här! Nu fastnar det liksom kokosflingor och kaksmulor under fötterna och på vissa ställen på golvet klibbar strumporna fast 😛

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här