Tokiga nyårstraditioner i familjen

I Jairs familj finns det en del tokiga traditioner som Jairs pappa håller koll på att det uppfylls varje år. En av traditionerna är att han alltid går till stranden och badar kl 4 på morgon. Jairs pappa går sällan till stranden, men tidigt på nyårsdagen är han ALLTID där. Haha! 🙂 Detta året var han den enda som gick dit, men Jair har berättat att han ofta följer med sin pappa.
Den tokigaste traditionen som Jairs pappa kör stenhårt med varje år är att ingen får sova på nyårsafton. Han ser alltså till att alla grabbar är vakna till nästa dag. Jair somnade en liten stund i hängmattan men vaknade minuter senare av att hans pappa hällde en hel hink med kallt vatten i hans ansikte!
Förutom detta så lagar han alltid Feijoada på nyårsnatten. Jag vet inte exakt vilken tid som han började med maten, men när jag gick och la mig kl 3 så hade han fortfarande inte börjat och när jag och barnen vaknade kl 12 så stod grytan fortfarande och puttrade på en gammal rostig bilfälg på taket!
img_6847
img_6848
I år testade jag Feijoada, men det är nästan så att jag ångrar det nu i efterhand haha! Jag fiskade först upp två korvbitar som såg smarriga ut och sen rörde jag om i den stora grytan för att få tag på lite bönor men det som kom upp såg allt annat än gott ut 😛 Det var stora skinnslamsor, benbitar och något hårt som såg ut exakt som en människotand. Jag är säker på att det inte var en människotand (såklart!) men kan det varit en gristand? Jag har ingen aning men det var riktigt äckligt. Hur som helst så hade jag ändå bestämt mig för att ge Feijoada en chans i år så jag nöjde mig med korven och dom tre bönorna som jag lyckades fånga upp. Jag försökte glömma bort vad jag hade sett i grytan genom att dränka maten i chili. Det funkade ganska bra för jag hade fullt sjå med att snyta näsan och torka svett från panna, men efter maten så frågade jag vad det var som jag hade sett i grytan. Jair hade lite problem med att översätta men jag fick i alla fall veta att det var grisfötter och revben i grytan. Skinnet som jag såg kom antagligen från grisfötterna… Ärligt talat så tror jag att detta var sista gången som jag äter Feijoada… Jag tyckte inte att det var speciellt gott och mina fördomar har än en gång blivit bekräftade så nej… detta var sista gången! Haha!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Spännande tradition där med badet och att ingen får sova 🙂

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här