Fjärde graviditeten

Tips på ”få syskon bok”!

När jag var gravid med Isadora köpte jag en riktigt bra ”få-syskon”-bok, Busiga Bebben (lyfta-på-flik-bok). Den är perfekt för dom mindre barnen (från 1 år), men var även poppis långt efter att Isadora kom ut. Lucas ville läsa den jämt när jag var nyseparerad och det var ju då han plötsligt fick ett sånt bebissug, läs den här konversationen med Lucas så förstår ni, det var precis innan jag träffade Victor: Det är dyrt med män!

Jag är så nöjd med boken att jag tipsade vidare om den i min mammagrupp men då visade det sig att den är slut hos förlaget, så tråkigt! Jag undrar därför om ni har några grymma tips på ”få-syskon”-böcker?

Vi läser även en äldre version av ”Ett barn blir till” av Lennart Nilsson som min mamma köpte när vi var små. Den är skriven i ”du”-form så det blir som att boken handlar om barnen själva. Jag älskade den boken när jag var liten och nu älskar mina barn den boken lika mycket. Jag har letat efter den men det verkar inte som att den finns att köpa längre, annars hade den varit perfekt för dom lite större syskonen, från 3-4 års ålder och uppåt.

Vilka ”få-syskon”-böcker tycker ni är bra? Kom med era tips! Gärna böcker som är passande vid olika åldrar 🙂

6 Comments

  • Caroline

    Det finns en som heter Boken om att få syskon som är väldigt trevlig att läsa, och samtidigt ett extra stort plus för att den på ett pedagogisk sätt väver in att man kan få syskon på olika sätt (samkönade par, adoption mm) samt hur bebis blir till på en simpel nivå av ägg och ”frön”. Den läser vi mycket här hemma med för vår tjej som är jämngammal med Isadora. Sen finns det en som heter Uffe syskonbror (eller liknande) som handlar om svartsjuka när syskonet kommit snarare än ”bebis i magen-stadiet).

  • Emma M

    Min 3,5 åring gillade boken Emma och lillebror av Gunilla Wolde, hon har även gjort Totte böckerna. Gammal bok som jag läste även som liten 🙂 Född -89. Jag brukade ändra namnet och läste hennes namn istället för Emma, ganska kort och lättläst bok som man alltid har ork för att läsa

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.