Tips & Tricks

Tips för hårömma barn!

Isadora är inte ett dugg håröm! Hon är verkligen lyckat lottad! Så mycket hår, så tidigt och inte ett dugg håröm! Det måste hon ha ärvt från sin pappa för jag är mer håröm än vad Isadora är och det var värre när jag var liten. Det värsta jag visste var när någon kammade mitt hår när det var blött och det som gjorde allra mest ont var när denne någon tog borsten och borstade från hårfästet vid pannan hela vägen bak. Fy fasiken vad ont det gjorde! Men under varje borstning måste man nästan göra det en gång för att få till en snygg bena. Just det där tycker jag fortfarande gör ont så kammar alltid igenom allt hår väldigt noga innan jag kammar på tvären för att hitta benan, men det är inte helt utan att grina illa som jag gör det.

Men nu till mitt tips för hårömma barn, som har hjälpt både mig själv och hårömma barn som jag känner, köp en Tangle Teezer (annonslänk). Det är en utredningsborste som ska användas i blött hår! Den funkar i torrt hår också, men den är oslagbar i blött hår. Jag använder den ihop med balsam varje gång jag duschar. Tack vare den så behöver jag bara en liten klick balsam och sen kan jag enkelt kamma igenom håret så att balsamet hamnar på alla hårstrån. Nu låter det som värsta reklamen, men det är det inte, jag har länge tänkt tipsa er om en Tangle Teezer, den funkar faktiskt även på afro 🙂 När vi bodde i lägenheten och jag stod i duschen och upptäckte att jag hade glömt min Tangle Teezer i väskan i sovrummet, då gick jag ut, drypande blöt och hämtade den. Det skulle jag inte våga nu för då skulle jag säkert halka i trappan haha 🙂 Jag använder Tangle Teezer på Isadora och Lucas också 🙂


  

6 Comments

 • Therése

  Vilket bra tips! En sån borde bag skaffa till lilla dottern (ett par veckor äldre än Isadora). Inte för att hon är håröm utan för hon har sjukt mycket hår, där ligger idadora i lä, det säger en del. Med korkskruvslockar dessutom till vår glädje men hon lär ju hata sitt hår som tonåring ?

 • Linn

  Hej.
  Undra om du läser kommentarer på gamla inlägg.. men jag gör ett försök.
  Idag när 3 åriga dottern vaknade var håret såå tovigt å hon avskyr att borsta det då. Håret räcker långt ner på ryggen och är oftast tovigt i nacken när hon vaknar. Jag kom och tänka på detta inlägget när jag borstade håret på henne Imorse. Som sagt så är det på morgonen i tort hår som vi skulle behöva den här borsten… rekommenderar du den till tort hår eller är det mest till blött? Läste att du skrev att den funkar i tort. Men hur bra? Därför jag undrar om du rekommenderar den då med.
  Tack för en bra blogg dessutom.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.