Test av Swegmarks Smooth Line amningsbh

Då kör vi en ny recension av den senaste amningsbhn som jag har testat och det är en av Swegmarks bhar som jag fick hem för några veckor sedan. Swegmarks olika amningsbhar hittar ni HÄR!

Den BH som jag recenserar idag är deras Smooth Line

Jag har skrivit lite om BHn HÄR!

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar 😉

Material och komfort

Smooth Line är mjuk och skön att ha på sig tack vare mjuka sömmar och breda axelband. Den här BHn ger bra stöd till mina bröst och jag tycker att det känns som att denna, precis som den andra Swegmark BHn, ger lite mer stöd och stora och tunga bröst. Det står på Swegmarks hemsida att den här BHn har en bredare hyskknäppning i större storlekar. Jag har den i 75E och hyskknäppning är ungefär dubbelt så bred på denna som de andra BHarna jag har testat så det känns ganska stabilt 🙂 Även denna Swegmark BHn har dom supersköna breda axelbanden. Axelbanden är vadderade och väldigt mjuka så det känns inte ens att man har några axelband på sig! BHn är stretchig, men just nu är den inte tillräckligt stretchig för mig eftersom magen börjar direkt under brösten nu. Jag måste använda hyskförlängare för att den inte ska bli för tajt och om jag slösitter så blir den ändå på gränsen till för tajt. Men nu är det inte långt tid kvar tills magen sjunker, då kanske den blir mer bekväm 🙂 och annars så är det inte lång tid kvar tills bebben tittar ut 🙂

BHn är gjord av 75% Polyamid, 25% Elastan och känns skön mot huden.

Utseende

Den här BHn tycker jag känns sportig, ungdomlig och funktionell. Det känns som den är anpassad för att den ska stötta mjölktunga bröst och samtidigt vara bekväm att ha på sig. Den har en liten rosett mitt emellan brösten men annars så är den inte utsmyckad på något sätt. Tyget är mönstrat rutigt vilket också ger känslan av sportighet tycker jag. Urringningen på den här BHn var inte så djup så med mina linnen (långa tank-toppar från GinaTricot) så passade den tyvärr inte alls då mycket av BHn stack ut… Jag har ett gäng med andra kläder som inte har en så rund urringning utan mer V-formad och då passade den jättebra så det störde inte mig så mycket. Den här amningsbhn finns i vitt och svart.

Jag har provat den här BHn i storlek 75C också men jag valde storleken 75E för att jag skulle ha lite och växa i 🙂 Så det finns alltså lite extra plats i BHn, jag tycker att det märks lite när jag provar den för brösten får liksom utrymme att peka lite åt sidorna och blir inte så hårt instyrda att peka rakt fram. Det känns som detta kommer bli annorlunda när brösten växt till sig lite mer för detta var inget jag märkte när jag testade storlek 75C.

Så här ser Swegmarks Smooth Line ut på mig:

Öppna upp för amning

Det är enkelt att öppna/stänga för amning med en hand och när man öppnar upp så drar man ner hela kupan. Den här amningsbhn har samma design för att öppna för amning som de tidigare jag har testat så jag kopierar beskrivningen 🙂

När man fäller ner kupan så fäller man liksom ner allt tyg så att bröstet blir fritt från tyg, det enda som är kvar är ett band på utsidan av bröstet som håller axelbandet på plats och förstärkningen under bröstet. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen. Alla BHar som är med i det här testet hittills har den här typen av design utom Boob’s Fast Food BH som jag har skrivit om tidigare HÄR!

Är det någon som efterlyser liknande bilder som jag gjorde för Boob’s Fast Food BH för att illustrera hur man öppnar upp för amning på den här typen av BH? Svara i så fall i en kommentar på det här inlägget så ska jag fixa det 🙂

Storlek

Jag tycker Swegmarks amningsbhar verkar vara lite mindre i storleken än vad jag är van vid när jag provar BHar. Jag har provat tre olika storlekar. 75C som jag normalt har, satt som ett smäck så den hade jag nog växt ur illa kvickt så nu har jag två i storlek 75D och en i storlek 75E. Den här BHn har jag i 75E, jag tror jag skulle kunna haft alla tre i storlek 75E utan att de hade varit för stora, men BHarna är stretchiga så att det känns som dom kommer passa även när mjölken rinner till ändå. Den här BHn som jag har i storlek 75E upplever jag ha mer utrymme i kupan vilket gör att brösten har en tendens att vilja peka åt varsitt håll, men väldigt lite… Jag tycker det syns på den högra bilden här ovan. Så här blev det inte när jag provade den här BHn i 75C så jag tror att detta kommer försvinna när mjölken har runnit till och jag fyller ut BHn lite bättre 🙂

Användning av BHn vid graviditet

Samma svar som för den andra Swegmark-bhn: Ja, BHn är bekväm att använda, absolut! Men min mage når upp till bysten nu och jag har ökat såpass mkt i omfång att det är på gränsen att den blir för tajt när jag sitter ner med BHn även med hyskförlängare. Därför sparar jag den till bebis är född. Det är ju inte många veckor kvar nu 🙂

Dag- och/eller sov-BH

Jag tror absolut att den här BHn är en kanon bra Dag-BH men också en bra sov-BH så fort gravidmagen är borta 🙂 Jag får återkomma om detta när gravidmagen är borta! Den här BHn ska iaf få vara med i min BB-väska eftersom jag tror att den är skön att sova i, bra för stora tunga bröst, stabil, mjuk och skön.

Finesser med BHn

Dom breda, vadderade, mjuka axelbanden som Swegmark verkar ha genomgående gör den här BHn unik! Jag återkommer om jag kommer på nåt mer 🙂

Pris

Den här amningsbhn kan man köpa i Swegmarks onlineshop för 369 kr HÄR!

En liten jämförelse

För att utvärdera lite hur jag upplever de olika amningsbharna jag har testat hittills så tycker jag att det känns som Smooth Line amningsbh från Swegmark ger bäst stöd för stora bröst, tack vare det förstäkta partit under bysten, den breda hyskknäppningen och de breda, vadderade axelbanden. Jag har inte så stora bröst själv, men utifrån det jag har provat så tippar jag på att Swegmarks bhar överlag är bättre anpassade för storbystade. Den andra Swegmark BHn som jag har testat, Natural Beauty, upplevde jag också skulle passa till stora bröst. Den är dessutom prydd med lagom mycket spets 🙂

De två bästa bharna för användning under graviditeten hittills tycker jag är Boob’s Fast Food bh och Carriwells amningsbh. Boob’s Fast Food BH kunde man inte ens känna att man hade på sig efter ett litet tag och den behöver jag inte använda hyskförlängare till så därför gillar jag den bäst just nu.

Den klart snyggaste Dag-BH som jag testat hittills är GlamMoms You! Lingerie amningsbh som gav den brösten den finaste hyllan 😉 Den sitter som ett smäck och ger snygg push-up för brösten utan byglar!

Hittills är Carriwells BH är billigast, 299 kr. GlamMoms amningsbh är dyrast, 449 kr.

Andra tester av amningsbhar som jag har gjort hittills:

Nästa vecka kommer en recension på en amningsbh från The Luxurious Mum 🙂 och förhoppningsvis även den sista från Swegmarks 🙂

 

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna Retrolover

    Tack för recenscionen, men vilken är bäst?

    Svar från Emma: Hej Johanna! Det är så svårt att avgöra vilken som är bäst när jag inte har testat dom för amning ännu och en del av bharna sitter ju tajt under bysten nu så därför blir dom inga favoriter under graviditeten. Dessutom tycker jag att det verkar som att de är bra på olika saker. Under graviditeten tycker jag att Boobs Fast Food är skönast eftersom den är så flexibel under bysten. Den som ger bäst push-up för mig med “små” bröst (jag tycker mina bröst är små) är GlamMoms bh. Det som jag gillar med den är att den inte har någon bygel men ger ändå push-up effekt. Det är obehagligt att gå med bygel så här sent i graviditeten. Hoppas det hjälpte dig lite i din jakt på amningsbh!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här