Test av Diono solskyddskärm till barnvagn

Förra veckan testade jag en solskyddsskärm till barnvagnen från mammashop.se. Jag har hela sommaren använt mig av ett barnvagnsparasoll som i och för sig har varit bra, men det är rätt jobbigt att vända på det hela tiden. Speciellt jobbigt är det när det blåser som det kan göra här på västkusten! Och när vi åker till Brasilien i december så vill jag ha bästa möjliga skydd för Lucas. Här kommer en recension på solskyddsskärmen.

Jag har provat solskyddsskärmen från Diono (före detta Sunshine Kids som har bytt namn). På Mammashop’s hemsida är detta inte uppdaterat än så det står fortfarande Sunshine Kids. Ni hittar den här: Solskyddsskärm UPF 50 – Shade Maker

20130827-021030.jpg

Skyddar mot solen
Solskyddsskärmen var himla bra för den fungerar som en förlängning av suffletten och dessutom skyddar den mera på sidorna än vad suffletten på vår vagn gör. Därinne fick Lucas både svalka och skydd mot farliga UV-strålar. Mycket smidigare och säkert mycket luftigare för Lucas än att hänga en filt över suffletten.

Smart extra funktion
Solskyddsskärmen har fickor på sidorna där man kan stoppa till exempel solbrillorna eller mobilen. Solskyddsskärmen är flexibel så när man ska ta upp barnet kan man fälla tillbaka suffletten och böja solskyddsskärmen på mitten så att man slipper lossa den. Så här ser det ut:

20130827-181504.jpg

Enkel att montera?
Solskyddsskärmen var väldigt enkel att sätta dit. Så fort man tar ut den ur sin förpackningen vecklar den upp sig själv. Enligt monteringsanvisningarna ska sittdelen vara vänd bort från mig så att den sidan som är bak på skärmen enkelt kan knytas fast i handtaget. Jag ville inte vända på sittdelen, men jag hittade ställen att fästa banden på ändå så det var inte nödvändigt. Solskyddsskärmen fästs på totalt 4 ställen, varav 2 är med kardborre.

Enkel att packa ihop?
Ibland kan det var lite knepigt att packa ihop delar som vecklar ut sig själva, men det var inte alls svårt att veckla ihop den här och stoppa tillbaka i förpackningen.

Liten förpackning
Solskyddsskärmen tar väldigt lite plats när den är ihopvecklad. Den blir platt och förvaras i en liten rund väska.

Fungerar den i blåst?
Det har jag faktiskt inte provat än, men det återstår att se!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här