Tester

Test av BOOB’s amningsbh!

Nu har jag testat första amningsbhn! Jag hoppas att ni får några värdefulla tips från det här testet av olika amningsbhar. Jag hoppas också att det hjälper er andra vilsna som inte vet vad ni ska köpa 🙂 Fråga gärna om det är något ni undrar!

Den första amningsbhn jag har testat är den här Fast Food från Boobdesign.

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar 😉

Material och komfort

Det första jag reagerar på när jag testar Fast Food amningsbh är att den är otroligt skön! Det känns inte ens som man har en BH på sig. Det breda förstärkta partiet under bysten är otroligt skönt och ger bra stöd till mina bröst. Dessutom känner man inte av den förstärkningen alls, inte ens med en stor gravidmage som börjar precis under bysten! Jag tror att den här BHn kommer vara ett favoritplagg för mig även efter amningen vid dom tillfällena som man inte orkar ha på sig en BH för den här är mycket skönare än någon sport-BH eller ”hemma-BH” jag har haft!

Materialet är känns mjukt och skönt mot huden och den är gjord i 92% polyamid 8% elastan.

Utseende

Modellen är lagom mycket urringad och längs ringningen har den en smal spetsrand. BHn finns i vitt, svart, ”almost nude”, lila, rosa-vit-randig, röd-vit-randig och svart-vit-randig. Det är en amningsbh och ingen push-up bh så jag tycker att min byst ser liten ut (men inte platt), men när mjölken rinner till kanske jag inte känner så längre *hoppas* Det enda negativa med BHn är att tyget är ganska genomskinligt där den runda öppning är för bröstvårtorna eftersom det bara är ett lager tyg där. Bröstvårtorna och bröstet lyser därför igenom om man har en vit tröja på sig och inte använder något amningsinlägg/pads som man kanske inte gör när man är gravid. När man ammar så använder man ju amningsinlägg /pads och då passar Boobs tvättbara pads i hålen med lite marginal. Jag kommer även testa detta när bebis har kommit 🙂

Det här är en bild på nästan samma Fast food amnings-BH. Den här har dubbla axelband (Fast Food Double strap), jag vet inte om det finns nån mer skillnad. Men här kan ni se att BHn är lite genomskinlig i området för bröstvårtorna.

Tips! Om man vill ha en helt slät yta där bröstvårtan inte lyser igenom så kan man välja Boobs Fine Dining Bra istället. Den har dessutom en inbyggd ficka för pads som håller dem på plats. Men den är inte lika flexibel under graviditeten som Fast Food, därför har jag inte testat den än.
.
Öppna upp för amning

Det är enkelt att öppna och stänga kuporna med en hand. När man öppnar fäller man ner en ”yttre” kupa och då kommer bröstet och bröstvårtan fram genom ett hål i BHn. Jag har illustrerat detta med bilder här nedanför. På bilderna har jag en av mina BHar på mig under Fast Food amningsbhn för att det inte skulle bli bröstchock på bloggen! 😀 (Men det hade säkert gett en del besökare å andra sidan… 😉 )

 

(BHn som jag har på mig under är en push-up BH)

Storlek

På Boobs hemsida kollade jag i deras storleksguide vilken storlek som skulle passa mig just nu och kom fram till att storlek M nog blev bra. Och nu när jag provar BHn så känns den väldigt flexibel så det känns som att den kommer passa även om brösten växer när mjölken rinner till.

Användning av BHn vid graviditet

Jag tycker att Fast Food amningsbh är fantastisk att använda under graviditeten eftersom den inte trycker mot magen och den är flexibel när magen växer och måttet under bysten ändras. Det är också skönt att slippa hårda byglar som trycker och skaver mot toppen av magen.

Dag- och/eller sov-BH

Den här BHn är lika bra att använda på dagen som på natten. På natten är den fantastisk eftersom det inte känns att man har någon BH på sig!

Finesser med BHn

Det som är unikt med just den här BHn är den runda öppningen för bröstet och bröstvårtan.

I nästa recension av Fast Food amningsbh, efter att bebis har kommit, kommer jag skriva om amning med BHn, hur storlek och passform är med mjölkfyllda bröst och hur den håller sig vid tvätt. Är det något annat ni vill veta?

 

Uppdatering 23/1, Fast food amningsbhn som jag har testat kostar 399 kr på Boobs hemsida.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.