Test av amningsbh från The Luxurious Mama – del 2 – amning

Nu är det äntligen dags att skriva andra delen av testrecensionen av amningsbhn från The Luxurious Mama! Jag har använt bhn ett tag nu men inte hunnit skriva recensionen förrän nu. Det tar mycket tid med en liten bebis, så ibland är det svårt att hinna med!

Första delen av testrecensionen, som jag skrev när jag var gravid, hittar ni HÄR!

20130615-011057.jpg

Amning med bhn
Den här bhn är riktigt smidig att amma med tack vare dom magnetiska clipsen. På så sätt är den till och med smidigare än dom andra amningsbharna jag har testat. Magneten är så pass stark att dom inte öppnar sig av sig själva, så det är ingen risk att brösten helt plötsligt pluppar ut eller så 🙂 Haha! Den här BHn har hårda byglar så det är väl det enda som kan vara ett minus om man lätt får mjölkstockning. Jag har aldrig fått mjölkstockning trots att jag har använt den. Men jag spänner ju inte åt axelbandet så hårt så att dom trycker mot brösten utan väljer att ha BHn bekvämt.

Utseende
Jag tycker den här BHn är riktigt snygg! Det är roligt som nybliven mamma att ha såna snygga underkläder! Dessutom så ger den en snygg hylla 🙂 Jag tycker att den är så pass snygg att man kan använda den även efter amningsperioden om man vill 🙂 Det är ju inte precis uppenbart att det är en amningsbh och tack vare dom hårda byglarna så får ju tuttarna sig ett litet lyft!

Storlek
Jag valde storlek 75D och den passar perfekt nu vid amningen. Under graviditeten passade den också bra trots att jag hade valt en kupa för stor, men nu passar den perfekt! BHn har fyra rader med hyskor så storleken runtom är väldigt flexibel så att man kan använda den under graviditet och även efter. Toppen!

Passform efter tvätt
BHn har inte förlorat passformen efter tvätt utan den sitter precis lika bra nu som innan 🙂

En liten jämförelse
Här kommer en liten jämförelse av del 2 av testerna av bhar.

GlamMoms och The Luxurious Mama’s amningsbh är helt klart dom snyggaste amningsbharna jag har testat! Det känns lite extra lyxigt att glida runt i dom bharna på dagen även om dom inte syns utåt. Eller jo, det syns ju utåt eftersom jag får en liten större hylla med dom bharna! GlamMom’s är bygellös medan The Luxurious Mum’s amningsbh har byglar.

GlamMoms, The Luxurious Mum’s, Carriwells och Boobs Fast Food använder jag under dagtid eftersom dom är lägre i ringningen och sticker inte upp under mina linnen och toppar lika lätt. GlamMoms har såpass låg ringning att jag inte har haft problem med att den sticker upp under någon av mina toppar!

Nu när tuttarna har växt till sig så, så passar inte längre någon av mina sportbhar, men då har faktiskt Carriwells amningsbh blivit en bra sportbh till mig. Funkar iaf på spinning och bodypump när man inte skuttar runt så mycket. Visst blir det lite svettigt men det är ändå helt ok! Den är mjuk och skön att ha på sig och det är ju viktigt när man tränar så att man känner att bhn inte begränsar en.

Till natten använder jag alltid Swegmarks Smooth LineSwegmarks Natural Beauty eller Swegmarks Victoria för då får amningsinläggen plats bättre även när jag ligger på sidan och bröstvårtan flyttar sig. Hittills har dom två varit dom bästa sov- och liggamningsbharna, men jag använder dom även till dagen när jag har en högre ringning på mina kläder.

Swegmarks Victoria är extra bra om man lätt fryser om brösten eftersom dom är gjorda i ett nytt tekniskt material som heter Thermo Cool som värmer kroppen när den är kall och kyler när den är varm.

Swegmarks Smooth Line och Boobs Fast Food använde jag när brösten var som mest svullna precis när mjölken runnit till. 🙂 Swegmarks Smooth Line har jag i en större storlek så därför var den toppen!

Boobs Fast Food är mest flexibel under bysten och det känns inte ens att man har en BH på sig! Perfekt för BB-väskan! Den skymmer också mer av bröstet när man ammar, bra för den blyge 😉

Del 1 av alla testrecensioner:
Del 2 av testrecensioner hittills:

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här