Test av amningsbh från The Luxurious Mama!

Äntligen kommer recensionen om amningsbhn från The Luxurious Mama! Jag ber om ursäkt för att ni har fått vänta, jag lovade ju att recensera förra veckan, men sen fick jag ju ont i magen och allt det där… Bättre senare än aldrig (det är ju inte sent än 😉 )

Det är den här amningsbhn, Lisa pearl, från The Luxurious Mama som jag har testat:

Jag skrev om amningsbhn i ett inlägg för några veckor sedan. Ni kan läsa det inlägget HÄR !

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar ;)

Utseende

Det här är verligen en riktigt snygg och lyxig amningsbh! Den sitter som ett smäck på och framhäver mina bröst på ett jättefint sätt! Dessutom är den vacker att se på så man känner sig förstås lite extra fin när man har på sig denna läckerbit! Den här amningsbhn har byglar (det hade jag inte fattat men det stod faktiskt i beskrivningen) så den ger ett fint lyft av brösten precis som vanliga BHar med byglar gör.

Designen av BHn är i vintage-stil och det finns matchande trosor så att man kan känna sig extra lyxig och fin 🙂 Amningsbhn och trosan finns också i den här färgen här nedanför.

Hot Mama… 😀

 Så här såg BHn ut på mig:

Jag valde 75D och som ni ser så finns det lite extra plats fortfarande 🙂

Material och komfort

Jag tycker att den här BHn är skön att ha på sig även nu när magen är stor trots att den har byglar. Jag tror att det beror på att den är så stretchig runtom så byglarna trycker inte under bröstet som mina vanliga bygelbhar gör. Dessutom så har den ingen hård nederkant som skaver runtom som alla vanliga t.ex. alla H&M-bhar har. Förutom att BHn är stretchig så har den också en extra rad med hyskor (alltså fyra lägen för hyskorna) så jag behövde inte använda någon hyskförlängare.

Den här amningsbhn är gjord i extra mjukt microfibertyg och har 100% bomfullsfodring i kuporna. Sammansättning: 82% Polyamid, 15% Elastan, Bomull 3%. Materialet känns skönt mot huden.

Öppna upp för amning

Den här amningsbhn har magnetclips istället för vanliga platsclips! Jag har aldrig sett det förut men jag tycker att detta verkar vara jättesmidigt och det är verkligen superenkelt att öppna och stänga med en hand! Magneten känns stark så jag tror inte att det är någon risk att den öppnar sig av sig själv eller liknande.  Jag uppdatera om detta igen när jag har börjat amma med BHn.

Förutom denna häftiga funktion så gör man på samma sätt som dom andra bharna jag har testat så jag kopierar beskrivningen :)

När man fäller ner kupan så fäller man liksom ner allt tyg så att bröstet blir fritt från tyg, det enda som är kvar är ett band på utsidan av bröstet som håller axelbandet på plats och förstärkningen under bröstet. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen. Om ni vill att jag ska illustrera detta bättre så kan ni kommentera det här inlägget så ska jag fixa det 🙂

Storlek

Jag valde storlek 75D på min amningsbh och jag tycker det känns som ett bra val. Det finns lite extra plats för mina bröst att växa och BHn är väldigt flexibel runtom så inte ens nu under graviditeten behöver jag hyskförlängare. Amningsbhn har mjukt tyg så den skaver inte någonstans trots att magen börjar direkt under brösten numera 😛 Jag läste också att man kan variera i omfång under amningsmånaderna och då är det ju bra med en BH som är  så här flexibel runtom med en extra hyskrad (4 hyskor).

Användning av BHn vid graviditet

Jag tycker att den här amningsbhn går jättebra att använda under graviditeten! Mycket bättre än vanliga bygelbhar eftersom den är såpass flexibel och byglarna inte trycker under brösten.

Dag- och/eller sov-BH

Det här är en Dag-BH enligt mig eftersom den har byglar. En riktigt snygg Dag-BH 🙂

Finesser med BHn

Magnetclipsen! Det som är unikt med den här BHn är att den har magnetclips istället för vanlig plastclips. Detta ska göra det enklare och smidigare att öppna och stänga för amning.

Pris

Amningsbhn från The Luxurious Mama kostar 549 kr i deras webshop.

En liten jämförelse

Dom två snyggaste Dag-BHar som jag testat hittills är The Luxurious Mama’s Lisa Pearl och GlamMoms You! Lingerie amningsbh som gav brösten den finaste hyllan 😉 Båda BHarna sitter som ett smäck och ger snygg push-up för brösten. Amningsbhn från The Luxurious Mama har byglar medans GlamMom är utan byglar.

De två bästa bharna för användning under graviditeten hittills tycker jag är Boob’s Fast Food bh och Carriwells amningsbh. Boob’s Fast Food BH kunde man inte ens känna att man hade på sig efter ett litet tag och den behöver jag inte använda hyskförlängare till så därför gillar jag den bäst just nu. Jag använder även The Luxurious Mama’s Lisa Pearl och GlamMoms You! Lingerie amningsbh nu under graviditeten för jag vill gärna ha en liten hylla så att magen inte tar över min kroppsform helt och hållet. Boobs och Carriwells amningsbhar ger inte direkt någon “hylla” till mina bröst. Amningsbhn från The Luxurious mama är mest flexibel och jag behöver ingen hyskförlängare, men GlamMom’s är utan byglar så dom är sköna på olika sätt 🙂 

För stora bröst tycker jag att det känns som att Smooth Line amningsbh från Swegmark ger bäst stöd, tack vare det förstäkta partit under bysten, den breda hyskknäppningen och de breda vadderade axelbanden. Jag har inte så stora bröst själv, men utifrån det jag har provat så tippar jag på att Swegmarks bhar överlag är bättre anpassade för storbystade. Den andra Swegmark BHn som jag har testat, Natural Beauty, upplevde jag också skulle passa till stora bröst. Den är dessutom prydd med lagom mycket spets 🙂

Hittills är Carriwells BH är billigast, 299 kr. The Luxurious Mama’s Lisa Pearl är dyrast, 549 kr.

Andra tester av amningsbhar som jag har gjort hittills:

Nu har jag en amningsbh kvar att testa och det är en från Swegmark! Kanske hinner jag recensera den här veckan annars får ni läsa om den nästa vecka! 🙂

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här