Tankar kring inköp till bebis

Idag satt jag och på vilka inköp jag/vi ska göra till bebis innan bebisen kommer. Jag skriver jag/vi för Jair tycker inte det är så kul att gå och kika i affärer, men om jag handlar på nätet så är alltid han med och tycker.

Vi har faktiskt kvar ALLT som vi hade till Lucas, så egentligen behöver vi inte köpa nånting alls. Syskonvagn har vi ju också nu. Men det känns ju tråkigt att inte köpa nåt alls tycker jag. Det är ju en del av förberedelserna för det nya lilla livet så vi kommer faktiskt köpa lite grann i alla fall. Men fördelen är ju att nu kan vi passa på att göra dom roliga inköpen och skippa alla dyra måste-inköp. Jag är sån som tycker det är tråkigt med dyra inköp som svider i plånboken, så att kolla barnvagn var först jättejobbigt tyckte jag. Särskilt eftersom vi var tvungna att ha en barnvagn och jag hade ingen aning vilken jag vill ha. Det hade varit roligare om det var ett frivilligt inköp tycker jag haha!

Men för att komma till saken så har jag tänkt att vi ska köpa lite neutrala bebiskläder i dom minsta storlekarna. I alla fall så behöver vi lite mer i storlek 50 för vi hade inte så många ombyten så vi var tvungna att tvätta hela tiden. Minst 3 ombyten om dagen behövdes eftersom bajset inte ville stanna i blöjan och en del av bodysarna fick gula fläckar som inte gick bort.

En annan sak som jag verkligen “MÅSTE” köpa är en ny skötbädd till bebisen. Den vi har är helt nerluggen och har typ tappat formen. Känns inte alls som jag vill lägga min nyfödda på den. Den har väl blivit sån efter att Lucas har använt den. Hehe!

Men sen ska jag nog hejda mig lite med inköpen. Blir det en flicka så kommer jag ju vilja ha lite pengar att köpa lite tjejiga kläder också!

Måste bara visa min långa inköpslista jag hade när jag väntade Lucas, såååå skönt att slippa den nu!

20151008-133124-48684796.jpg20151008-133131-48691259.jpg20151008-133139-48699841.jpg

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Cissi

  Har inte heller behövt lika mycket shopping till bebis nummer 2… När Iris kom däremot, eftersom Alice fortfarande var bebis… 😉 Mysigt att bara göra de roliga köpen. Vi har köpt varsin filt till tjejerna och speciella BB-kläder 😉 Det har känts viktigt

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag vill också köpa några egna saker till lilla bebisen som kan följa honom/henne hela livet 🙂

   Svara
 2. Emelie

  Hej! Kan du inte göra ett inlägg om barnvagnar? Om vad du tycker är bäst och vad man ska tänka på inför ett barnvagnsköp? Tack för en bra blogg

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jo det ska jag absolut göra!! Ge mig lite tid bara, barnvagnar är så stort ämne så det tar lite tid att få ihop ett bra inlägg 🙂 men jag ska absolut göra det!! Kul at du gillar min blogg!! Kram!!

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Sant… Ska nog inte köpa så mycket då, bara så att vi har lite nytt till BB och första veckan 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det var många som tyckte det förra graviditeten också 🙂 Men skönt ändå att ni har det mesta gjort nu, då kan ni göra det ni tycker är kul nu. Typ njutningsshoppa 🙂

   Svara
 3. sandra

  Jag tyckte det var såå skönt när vi väntade nr 2 och nr 3 att inte behöva jaga runt på grejer. Fyllde på blöjor och några enstaka plagg för att det var roligt. Sen köper jag ff enstaka nya plagg till småsyskonen. De måste ju någon gång också få nytt och inte bara ärva (fördelen med tre tjejer). Fast än så länge är det kanske mest mamman det är viktigt för. 😉 En egen gos och filt har varje barn fått också. Vilken mysig tid ni har framför er nu. Jag kan sakna känslan av någon som bökar på insidan även om jag i övrigt är helt nöjd med att graviditeterna är över. Nu bökar de på utsidan istället.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, men det är så jag tänker också 🙂 Blir det en tjej nu så kommer hon nog få ganska mycket nytt. Vi får väl sälja av sen om vi har mycket som är i gott skick 🙂 Hehe 🙂 Ja, men när dom bökar på utsidan kan dom ju kramas och så och det är ju gosigt 🙂

   Svara
 4. J

  Vår tvåa blev rätt stor så vi hade typ ingen nytta av strlk 52. Storasyster vägde 2,8 kg och var 49 cm lång medan lillebror vägde 3,5 och var 51 cm lång. Lite trist att inte kunna använda det minsta så hade jag varit ni hade jag väntat tills ni ev vet kön och handlat utefter det i lite större storlekar om ni nu ändå bestämt att ni ska bebis-anpassa och ni har en massa sen tidigare! Samtidigt förstår jag om du vill handla nytt, det är ju sååå himla mysigt och roligt! ;D lycka till imorgon!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vi kommer ju inte ta reda på kön den här gången och jag vill gärna ha lite nytt med till BB och något för dom första dagarna innan vi hinner shoppa. Men det kan ju vara en god idé att inte shoppa för mycket innan vi har hunnit se om bebisen verkar vara väldigt stor. Lucas visste jag skulle vara liten, BM gissade på 3200 g, men ut kom en bebis på strax över 2900 g 🙂 Tack så mycket <3

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här