Svar på frågor

Ska någon i din familj komma och hälsa på under tiden ni är där? Tänkte eftersom det är så lång tid.
Svar: Både min mamma och min pappa hade tänkt att komma, men nu verkar det inte bli så. Vi får se hur det blir med semestrar etc. Jag skulle ju gärna vilja att min familj fick träffa Jairs familj 🙂

Det rekommenderas ju inte att man är på stranden i Sverige mitt på dagen så är det inte väldigt varmt och stark sol o Brasilien då? Varför är ni på stranden just den tiden? Vad använder ni för solskydd på er själva och Lucas? Kommer ihåg nög vi var på kap verde får något år sedan. Vi fick köpa jättestark solskyddsfaktor där, vår svenska på 30 hjälpte inte.
Svar: Jag har faktiskt aldrig hört den här rekommendationen i Sverige, inte från någon inte ens BVC. Inte heller att ha långärmat på sin bebis i sån här värme, det tror jag kan vara direkt farligt när det är så här varmt. Jag vet att solen är stark och därför skyddar vi honom med både solkräm 50 (annonslänk), 2 parasoll som vi använder samtidigt, solhatt och uv-kläder när det behövs. För det mesta har vi honom i blöja och på stranden har vi alltid om naken. Han mår bra av det eftersom det fläktar, det är ju varmt med blöja hela tiden. Om man ska vara på stranden hela dagen så är det ju väldigt viktigt att man skyddar hela tiden och speciellt dom timmarna solen är som starkast. Vi har honom aldrig i direkt solljus. Hittills har han inte bränt sig, så då vet vi ju att vi gör rätt.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Linda

    Det är inte BVC som säger det. Allmänläkare rekommenderar att man inte utsätter sig som vuxen för solen mitt på dagen. Sen är det ju upp till var och en.

    Svara
  2. Angelica

    Nu vet inte jag vilken solkräm ni använder på Lucas.. Men jag har alltid fått höra att man inte ska använda solkräm på barn under 1 år, och så ska man ha en som inte går in i huden utan lägger sig som en hinna på huden.. Tror det är delvis därför det rekommenderas att man ska ha täckande kläder på barn under 1 år eftersom att drt inte finns någon solkräm till så små barn.. Men det är ju svårt det där.. Hellre solkräm än att han blir bränd..!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här