Superenkelt recept på gnocchi med mozzarella i tomatsås

– Inlägget är reklam för Matsmart och innehåller annonslänkar –

Så här i januarimörkret kan det ibland svårt att hitta energin när det är dags att laga middag mittemellan hämtning och läggdags. Därför tänkte jag dela med mig av ett superenkelt recept som faktiskt också var den första middagen Victor lagade till barnen. Både de och jag älskar denna rätten!

Passa på att köpa hem skafferivaror från Matsmart, så att det alltid finns hemma när det behövs. Just nu finns det riktigt bra erbjudanden på just krossade tomater, inte minst de smaksatta sorterna.

Matsmart räddar mat som annars skulle slängts på grund av t.ex. överproduktion, förpackningsbyten och kort bäst före-datum. De har ett väldigt brett utbud på skafferivaror, och vi brukar köpa hem det mesta därifrån för att bidra till att minska matsvinnet. Dessutom till ett bra pris!

Gnocchi med mozzarella i tomatsås (4 port.)
500 g färsk gnocchi
olivolja
1 burk krossade tomater med basilika
1 burk krossade tomater med vitlök
2 mozzarellaostar

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg gnocchin i en ugnssäker form
  3. Häll över de krossade tomaterna
  4. Riv mozzarellan i bitar och strö över
  5. Ställ in i ugnen ca. 30 minuter eller tills den fått lagom färg

Toppa med riven parmesanost som pricken över i:et, och gör gärna en enkel tomat- och spenatsallad till. Vill du ha lite mer sting i tomatsåsen kan du byta ut några av de krossade tomaterna smaksatta med vitlök till chili. Man kan också enkelt koka ihop tomatsåsen innan man ställer in formen i ugnden om man har lite mer tid på sig. Det blir verkligen inte godare, eller enklare, än så här – mums! 😋

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här