Städhjälp till preggot

Idag har vi bokat in städhjälp här hemma. Klockan 9.00 kommer Eken Städ och städar. Det ska bli såååå skönt att få ordentligt rent och inte bara nästan rent. Vi har det ganska så städat här hemma, men jag hade ändå lätt kunnat ägna en hel dag åt att torka rent och städa sånt som man kanske inte gör varje dag. Jag har till exempel blängt surt på vår duschvägg i glas i badrummet ganska så länge nu. Jag vet att det inte tar så lång tid att fixa, men min kropp orkar inte just nu. Jag orkar inte heller moppa golven och dom senaste dagarna har jag upptäckt fläckar på golvet från något som har droppat. Jag brukar alltid blöta ett papper och torka bort sånt på en gång, men nu orkar jag liksom inte böja mig. Hur ska detta gå? Jag är ju bara i vecka 27 och det är liksom 13 veckor kvar tills bebis kommer!! Det får bli ett till städtillfälle innan bebis kommer, när jag väntade Lucas hade jag ju inga krämpor så då gick det ju bra. Ja, då klättrade jag till och med upp på diskbänken och städade ovanpå köksskåpen! Jag minns att jag försökte vrida mig när jag stod där uppe, magen slog då i köksluckorna så att jag nästan ramlade baklänges ner därifrån!

städhjälp gravidDet här städtillfället är ett samarbete med Eken Städ, men alla åsikter är såklart mina 🙂

 

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. A

  Vad skönt! Min man vill att vi ha städhjälp men jag tycker det är onödigt dyrt. Det tar ca 1 timma att städa om vi är 2 och då gör vi ändå ganska ordentligt. Sen dammsuger vi ibland varje dag och jag dammar av lite då o då på dagarna.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, det blir ju väldigt dyrt om man ska ha städning varje vecka. Det har vi inte råd med, tyvärr. Och om man håller efter under veckan så tar det ju cirka 1-2 h timmar för 2 personer att städa den vanliga veckostädningen. Men för oss så behövs mer tid om vi ska hinna med månadsstädningen om man säger så och det är just det som är skönt att få hjälp med. Allt handlar ju om hur noggrann man är också. Jag är noggrannare än Jair och därmed blir jobbet tyngre för mig eftersom jag får hålla på mycket längre, medans Jair är klar i badrummet efter 5-10 min men då är det fortfarande smutsigt på golvet till exempel. Och då kan jag välja att göra det själv eller tjata, pest eller kolera haha!

   Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Nä, usch det gör jag inte. Jag har gått ner i arbetstid. Psyket och graviditeten måste få komma före nu.

   Svara
 2. Linda Koski Wikström

  Vi har städhjälp varannan vecka och haft det i typ 10 år. Bästa äktenskapsförsäkringen om du frågar mig och med alla aktiviteter som vi har i familjen vägrar jag lägga flera timmar i veckan på att städa. Under mammaledigheten blir det bara en gång i månaden för då har jag tiden att plocka o städa lite mer när man ändå går hemma tänker jag…

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åh förstår precis vad du menar! Jag tror att det skulle fungera som en utmärkt äktenskapsförsäkring här också 🙂 Mycket mindre tjat blir det i alla fall. En gång i månaden tycker jag låter rimligt här också. Min sambo säger att jag ska betala till honom istället så gör han det, men han städar ju inte lika noggrant eller lika länge så nu tror jag att det blir som jag vill istället 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Jag kanske missförstår dig? Men jag tycker inte att det finns några som helst fel med att ta hjälp när man själv inte orkar eller har tid. Den hjälpen jag fick idag gör gott för mig ända ner i själen!

   Svara
 3. Karoline

  Det kan väl vara befogat att hjälp om man är riktigt sjuk eller äldre och inte har förmåga att städa. Har man ett eget hem och man är ung, friskt så är det för mig obegripligt att betala för städhjälp dessutom med skattereducering.
  Det är en underbar känsla med ett nystädat hem, då känner man sig nöjd ända in i själen.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Fast att vara städare är ju också ett jobb. Om alla tänkte som du så hade många människor blivit arbetslösa och det hade kostat ännu mer pengar för skattebetalarna om det är det som du tänker på. Jag tycker att var och en för prioritera sina utgifter själva. Vissa väljer en stor TV för att dom inte vill titta på en liten TV, inte för att dom inte kan se en liten TV. Jag tar mer än gärna städhjälp nån gång ibland för hälsan och min familjs skull. 🙂

   Svara
   • Karoline

    Javisst kan man proritera att ha städ hjälp men inte ska man få dra av det på skatten, i det ska rut avdraget, de pengarna kan användas till annat anser jag.

  • Thaimorsan

   Jag kan tänka mig ta städhjälp fast jag har inte vågat släppa in nån. Vi hade dock en flyttstädning som vi ändå fick göra om ett och annat.

   Här i Sverige är det väl inte vanligt att ha hemhjälp. I mitt hemland är det vanligt att man hade nanny och hembiträde. Varenda granne på min gata hade nån som kom eller bodde hos dem. Alla hade minst 2-3 hembiträde…. Många hade med sig sin nanny på restauranger som tog hand om barnen etc.

   Så det är väl bra att det finns jobb och städjobb Känner flera (icke thai) som har bra jobb men kör städjobb som extra, why not… Så det är väl upp till var och en om de vill köpa en städhjälp.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här