Städa ur hela huset och homestyla

Det är fortfarande full rulle här hemma. Hela helgen höll vi på att röja ut gästrummet i källaren och vi tog även tag i vinden som blivit rörig igen. Det kändes som att det var hur mycket som helst att göra, men det är kanske inte jättekonstigt eftersom det var grejer över allt efter att vi hade tömt gästrummet. Nu har vi skänkt bort eller tagit hand om grejerna som låg och skräpade och det känns mycket bättre igen.

På måndag kommer fotografen och ska fota huset. Vi får se om han kommer kunna fota invändigt eller inte, det beror på vad jag hinner med under veckan. Jag har ju bestämt mig för att styla huset själv inför “kommande”-bilderna och eventuellt tar jag en styling till visningen (och en ny fotografering) när det blir dags att sälja. Det är många själ till att jag vill styla själv, dels är det för att jag är för snål (haha!) och dels är det för att vi ändå ska komplettera vår inredning med pynt och då känns det onödigt att betala någon annan som kommer hit och sätter upp tavlor, lägger ut filtar och växter och sedan tar undan dom igen. Det känns ju lite som att betala för “ingenting” eftersom detta ändå är grejer som vi ska köpa. Dessutom, om vi inreder och stylar huset själva nu så kommer vi ju kunna njuta av att bo i ett fint stylat hem, istället för att styla och sen sälja direkt 🙂 Vi får se hur det går och vad jag hinner med, men just nu känns det faktiskt riktigt kul. Det riktigt kliar i fingrarna när jag tänker på att jag kan shoppa loss utan att ha dåligt samvete eftersom jag ändå sparar pengar så länge vi kommer under 10.000 kr som stylingen annars kostar. Och om jag lyckas tillräckligt bra för att kunna styla huset själv även inför visningen så sparar vi så mycket som 22.000 kr! Men vi får se, jag kanske tror lite för mycket om mig själv nu 🙂 Haha! Stylisten som var här förra veckan var jätteduktig, ambitiös och kom med en miljon tips, så om jag lyckas styla huset fint själv så är det mycket tack vare henne 🙂

Ett värdefullt tips som jag fick av stylisten var om tavlor, de flesta av våra väggar ekar tomma eftersom jag har haft extrem beslutsångest.. Jag har haft några idéer om vilka väggar som jag vill ha tavlor, men har varken lyckats bestämma motiv eller placering. När stylisten var här så pekade hon på vilken vägg det borde vara tavlor och att vi borde byta ut den stora blå vågen i vardagsrummet eftersom den ger ett rörigt intryck. Det blev Victor glad för, han har aldrig gillat den 🙂 Jag har alltid gillat färgen men inser också att den inte passar här längre så vi gav den till mitt ex 🙂

Det ska bli såååå spännande och roligt att visa er rum för rum när det börjar bli klart här 🙂 Om ni har några tips längs vägen får ni gärna tipsa! Och även om det är något ni tänkt skulle passa hemma hos oss eller något ni sett på mina bilder att jag borde ta bort inför fotografering. Alla tips är välkomna!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Lisa

    Så kul att fixa med 🤗 Jag skulle lagt till något gammalt, något antikt eller ärvt, gärna i naturmaterial! Tex ljusstakar, tavlor, matta, nån skål, fårskinn osv 😊 Tror det skulle ge en hemtrevlig känsla i ert övrigt ganska “nya” hem som jag sett det 😊

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här