Sommaravslutning på förskolan

Idag var det sommaravslutning för barnen på förskolan, men vår förskola håller öppet till och med vecka 27 så barnen får inte sommarlov riktigt än. I framtiden så hoppas jag att vi ska kunna ge barnen riktigt långa sommarlov, men just nu går det inte med våra jobb.

Det var jättemysigt på sommaravslutningen. Barnen sjöng vackra barnsånger och gården var full av föräldrar som tittade och fotade sina barn. Isadora och Lucas ville inte vara med och sjunga så dom fick sitta med oss på en bänk i skuggan. Lucas brukar inte vilja sjunga men idag var han förkyld, hostig och snorig så vi frågade inte ens.

Efter den vackra sången skulle alla äta picknick på gården, men eftersom Lucas inte mådde så bra så bestämde vi oss för att åka hem istället. Men först tackade vi pedagogerna för detta läsåret genom att ge dom varsin present. Jag hade köpt jättesöta nyckelringar som det stod några fina ord om pedagogerna och deras arbete. Tyvärr hann jag inte ta någon bild på dom för Ian slog in dom redan i helgen 🙂

img_7343
img_7342

Isadora stod still typ en sekund innan hon sprang iväg! Kameran hann knappt fokusera.

Fröknarna hade gjort ordning så att barnen fick med sig var sitt kuvert med saker dom hade gjort under terminen. Isadora fick en foto på sig själv med lilleskutts kaninöron och Lucas fick en liten söt tavla med glittrig ram som han själv hade gjort.

Fler som har sommaravslutningar på förskolan eller skolan denna veckan? Får era barn långt sommarlov eller går dom i skolan några veckor till?

 

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Johanna

  I har sommaravslutning på onsdag. Passande, sen är hon nämligen hemma tre månader. Jag går på sommarlov som lärare, sen blir det mammaledighet och om en månad ansluter min sambo oss de två sista månaderna. Å ena sidan känns det fint att vi kan ha henne hemma, å andra sidan pratar hon jämt om att hon längtar till föris. Får försöka träffa förisbarn, men alla verkar jobba eller vara bortresta för jämnan.

  Svara
 2. Gittan

  Detta året får barnen 6 veckors ledighet. Och från och med hösten byter jag avtal och då kommer jag arbeta helt som lärare. Det innebär att mina barn kommer få lov i princip alla dagar när skolan är stängd, med undantag för studiedagar och några dagar på sommarlov och höstlov. Jag hoppas det blir bra och att barnen uppskattar att få vara lediga då, spec sedan när de kommer upp i skolåldern ?

  Svara
 3. Joanna

  Ebba hade avslutning förra måndagen och går på förskolan fram till midsommar sedan är hon och jag hemma till 15e augusti. En (och relativt ofta den enda) anledning till att välja läraryrket…

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här