Solig söndag med vårkänslor

Idag har det varit helt underbart väder här i Göteborg, men det är fortfarande kallt ute. Det känns som våren kommer bli sen i år. I vanliga fall brukar ju vi kunna sitta på altanen utan jacka i slutet på mars, men det går inte än. Barnen har i alla fall varit ute i sina overaller och blåst såpbubblor en stund. Jag tyckte det var kallt om händerna men barnen brydde sig inte.

På eftermiddagen när jag skulle till träningen tittade solen fram! Gud vad jag längtar till sommaren nu alltså!

Jag visade Ian videon när Jonna Jinton hänger tvätt med snö upp till midjan och förklarade hur vi svenskar blir när det äntligen börjar bli vår. Jag berättade om att vi blir som solrosor som vänder ansiktet mot solen och sa att jag hade sett flera stycken stå och sola sig på gatan. Då kom Ian plötsligt på att han såg en kvinna som stod så vid busshållplatsen. Ian tyckte att hon var så märklig och trodde att hon kanske inte hade alla hästar hemma, men jag förklarade att hon förmodligen bara suktade efter lite D-vitamin. Haha! I Brasilien är det tvärtom, där söker man skugga när man väntar på bussen. 🙂

En annan sak som Ian förmodligen kommer tycka är märkligt när våren är här. Det är att vi svenskar sitter ute och fikar även när det egentligen är lite för kallt för det. Detta är faktiskt en grej som jag tycker är lite jobbigt här i Sverige. Visst vill jag ha frisk luft, men inte till vilket pris som helst. Jag vill det ska vara skönt att sitta ute, inte sitta och kurra under en filt och kanske då och då blicka in mot inneplatserna på cafét där folk verkar ha det varmt och gott.

Hur brukar ni göra? Sitter ni ute till varje pris eller sitter ni hellre inne om det är kyligt?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Elin

  Min familj på mammas sida har alltid varit sådana som suttit ute jämt, så det är min uppväxt! Men jag är nog mer bekväm av mig nu?

  Svara
 2. Anna

  Jag är en riktig innemänniska, men jag har nog aldrig sagt det högt. Det känns som det är lite fult på nåt vis? Alla vill vara ute jämt, allra helst ska man inta alla måltider ute och älska det. Jag hatar att äta ute! Saker blåser bort, håret blåser i ansiktet, solen i ögonen, för kallt, jobbigt att bära in och ut med mat och disk. Den enda fördelen jag ser med att äta utomhus är att det blir lättare att städa efter kladdiga barn.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Du har sååå rätt! Ibland måste man ju t.o.m sätta upp håret bara för att slippa käka hår när man prompt ska sitta ute och äta trots att det egentligen inte är väder för det. Haha!!

   Svara
 3. Johanna

  Jag har aldrig tänkt på att sitta ute och pina sig. Ingen jag känner gör nog det? Det ska ju vara lite varmt och inte så mycket blåst. Men jag bor i en mindre stad, det kanske är skillnad? Inte så mycket fik på stan osv…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Alltså jag har aldrig sagt eller skrivit detta nån gång så folk jag känner har ingen aning om att jag tycker det är en pina att gå ut på lunchen. Jag tycker det är skönt att sitta ute när det är bra väder, inte blåser och jag slipper frysa men annars tycker jag bäst om att vara inne 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här