Smoothie bowl med açai

Något som man absolut inte får missa när man är i Brasilien är superbäret açai! Det är ett bär som ser ut som blåbär men som växer på açaipalmen i Amazonas. På senare år så har det blivit möjligt att köpa açai i Sverige, men det är dyrt och jag har inte lyckats få tag på det ännu. Açai är väldigt nyttigt och innehåller 20 gånger mer antioxidanter än blåbär och är dessutom rikt på omega-3, 6 och 9.
Det går knappt att få tag på färska açai bär för bären måste frysas ner inom 24 timmar från att dom har skördats för annars börjar dom förlora sina nyttigheter. Bästa sättet att äta açai på är att göra smoothie bowls (ungefär som sorbet), juice eller smoothie.
Här äter vi açai som en smoothie bowl med Brasiliens bästa granola ovanpå 🙂 Det är sååå himla gott men säkert inte nyttigt för 5 öre, i alla fall inte om man försöker hålla sig undan socker haha 😛 Men antioxidanterna finns fortfarande där och man håller sig mätt hela förmiddagen efter en sån här smoothie bowl 🙂
När det där med att vara nyttig och sånt så har jag semester från allt vad nyttigt heter haha! Jag tänker inte tänka på det en enda sekund förrän jag är tillbaka i Sverige 🙂

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Johanna

  Älskar när du skriver om mat haha hungrig! Du borde skriva vart man hittar Göteborgs bästa btasialianska mat 🙂

  Acai finns 25kr frp (4 för 100) på Maxi Mölndalsvägen. Dyrt och ändå inte supergott tycker jag.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh vad kul att du tycker det 🙂 Haha! Ja, men det kan jag göra, jag vet ju några bra ställen och vårt stammis ställe måste du besöka “Marco Zero” vid Skanstorget. Maten där är magisk!

   Tack vad grymt! Det hade jag ingen aning om! Jag ska köpa det och prova göra hemma 🙂 Brassarna här mixar alltid acai med en annan frukt, tex banan, jordgubbar etc. Har du provat det när du gjort det hemma?

   Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Så roligt tycker jag att du delar med dig av maten :D. Älskar sånt 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här