Smink för att täcka acne

Iförrigår fick jag en fråga på min instagram från en tjej med liknande acne-problem som jag. Hon undrar vad jag använder för make-up för att täcka så bra som möjligt. Läs hela kommentaren nedan:

läsarfråga på smällen blogg

 

Jag förstår precis problematiken. Kruxet när man har acne är ju att man ofta får använda ganska mycket smink för att täcka och ofta blir det glansigt och ser ofräscht ut efter några timmar. Dessutom så får jag oftast fler finnar när jag använder smink som blir sådär. Det är som att huden inte kan andas och alla porer täpps igen. Men jag har faktiskt ett jättebra tips som jag hoppas funkar lika bra till dig som till mig 🙂

Jag använder L’ORÉAL mineralpuder True Match

 

Mineralpuder är det bästa alternativet för acnebenägen hy. I alla fall om ni frågar mig 🙂 HÄR kan ni läsa en artikel med olika typer av foundation och vilken hy dom passar till. Innan jag började med L’ORÉALs mineralpuder så använde jag deras flytande foundation i samma serie och en concealer och då fick mycket fetare hy, fler små pletor, glansigare och sminket höll kortare tid.

Fördelen med mineralpudret är att huden andas igenom, det blir inte samma slags “hinna” över ansiktet när man lagt flera lager. Det håller bättre under dagen, jag blir bara lite glansig i pannan. Jag får mindre finnar och pletor och känner mig fräschare i ansiktet. Istället för glansig blir huden lite matt när man har sminkat sig med mineralpuder. Enda nackdelen är att det inte täcker riktigt lika bra som L’ORÉALs flytande foundation + concealer, men eftersom min hy blev så mycket bättre så behövde jag inte täcka lika mycket Jag har använt L’ORÉALs minderalpuder sen 2009 så ni förstår att jag är nöjd hehe  🙂

Just nu provar jag Mary Kays produkter och har även använt mig av deras foundation för att verkligen ge produkterna en ärlig chans utan att blanda med annat smink. Men det funkade tyvärr inte alls. Det var en flytande foundation och jag var tvungen att använda väldigt mycket för att överhuvudtaget täcka någorlunda. Sminket höll inte ens fram till lunch innan det blev glansigt över hela ansiktet och såg väldigt ofräscht ut. Efter 3 veckor gav jag upp och började med mineralpuder igen och sen dess så har jag sett fräschare ut (kollegorna på jobbet utbrast t.o.m att jag såg fräsch ut!!). Och som jag har skrivit dom senaste dagarna så har min hy varit bättre. Det känns som att min hy andas mycket bättre av mineralpudret även om Mary Kay sminket jag har använt ska vara bra för hyn.

Ni som känner igen er i problemet, prova mineralpuder!!! L’ORÉALs är dessutom väldigt prisvärt och täcker bra, inte 100% men kanske 80-90%. Tänk också på att om mineralpudret bidrar till mindre acneproblem så får du ju mindre behov av att täcka finnar 🙂

 

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här