Sluta nattamma vid 6 månader

Tack till alla som kommenterade på mitt inlägg igår om att vara levande napp. Det hjälpte! Jag var ju först lite osäker på om det gick att sluta nattamma, men precis innan läggdags fick jag en kommentar från en vän till mig som är BVC-sköterska.

Det där med att inte låta bebis somna med bröstet i munnen visste jag egentligen redan, men jag blev lite blödig när jag skrev det här inlägget och fick en kommentar om fjärde trimestern. Jag vill ju inte neka mitt barn närhet så därför har jag ”gått på känsla” istället och det slutade alltså med att han tuttade hela nätterna….

Inatt bestämde jag mig för att nu fick det vara nog och tog fasta på vad min vän hade skrivit om att bebisar inte behöver äta på natten, men att en natt för dom är kanske 6 timmar. Jag ammade sista gången 21.30 och bestämde mig för att jag inte skulle ge bröstet förrän vid 3-tiden som tidigast. Det funkade såååååå mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra. Givetvis vaknade han flera gånger och skrek, vägrade ta nappen osv, men det gick att få honom att somna utan bröstet och trots att jag hade honom i famnen så letade han inte efter det. Strax efter kl 3 ammade jag det ena bröstet och framåt 6-tiden ammade jag det andra bröstet. Jag är aptrött idag, men nu är jag i alla fall övertygad om att jag inte behöver nattamma mera och kan med gott samvete försöka vänja honom att sova utan bröstet.

William är på fantastiskt humör, precis som vanligt 🙂

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

    • Emma

      Nu har det gått tre nätter och inatt så har faktiskt William gott med på att sova hos Victor vilket är ett stort framsteg. För oss var det värt att ta kampen ❤️

      Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här