Slut på frosseriet 

Iförrigår pratade jag och min mamma om allt julgodis och hur svårt det är att bli av med sötsuget när man väl är fast. Och igår när jag var på playdate med en annan aprilmamma så pratade vi lite om sötsug och onyttigheter efter jul. Jag har ju hela tiden hållt en ganska sund nivå och inte ätit mer sötsaker än vad jag gör i vanliga fall, men nu under jul så har det faktiskt blivit alldeles för mycket. Jag har inte reflekterat över det förrän nu, men dom här två veckorna som har gått så har jag ätit choklad varje dag! Jag har inte ätit några stora mängder varje dag, men vissa dagar har jag ätit mycket och vissa dagar har jag nöjt mig med lite. Hur som helst så insåg jag att jag var på väg att göra samma misstag som jag gjorde i min förra graviditet. Då blev jag fast i sötsugsträsket i slutet av graviditeten och gick upp 1 kg i veckan. Efter graviditeten gick jag bara ner 8 kg och fick slita som satan för dom sista 7 kg plus 5 kg till som jag gick upp innan graviditeten. Jag tror jag sabbade min ämnesomsättning genom att äta så mycket onyttigt för i normala fall så går man ju ner åtminstone lite när man heltidsammar!

Imorse bestämde jag mig för att väga mig. Det kändes asjobbigt för med all den chokladen jag har käkat borde jag ha gått upp en hel del. Men nu stod vågen på +2,2 kg, alltså har jag gått ner 0,3 kg sen jag vägde mig sist! Bebisen väger ju 1 kg bara den, så i den här graviditeten verkar jag inte ha gått upp något extra ännu. Det kanske låter som vikthets det här, men jag skulle aldrig banta eller så när jag är gravid, men jag önskar verkligen att slippa massor av extra kilon att träna bort efter grav den här gången. När jag såg att jag inte hade gått upp nåt så kändes det som att jag fick en andra chans att vara hälsosam så nu ska jag verkligen ta vara på den! 

Så det här blev kvällens gotte! Fruktsallad! Väldigt mycket nyttigare och full av C-vitamin!  

 

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Patricia

    Heja dig! Jag har också ätit såå mycket sött! Så de senaste två dagarna har jag haft sockerabstinens och ont i huvudet.. Äter frukt i mängder 🙂

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här