Rutinultraljudet idag!

Rutinultraljudet gick kanon!!! Herregud vad nervös jag var!!! Bebis mådde bra och allt såg ut som det skulle. Jag fick veta att en del av min moderkaka ligger i framvägg, troligen på högersida av magen och resten ligger på sidan mot bakvägg. Jag känner och kan se sparkar på utsidan av magen både på vänster och högersida men bara ganska långt ner så moderkakan kanske sitter högt upp? 

Bebisens lårben är nu 3 cm och huvudet är 4 cm från öra till öra. Bebisen var lite envis och ville inte flytta på sig så vi fick ingen profilbild, det fick bli en ryggradsbild istället. 

Det känns såååå skönt att veta att allt är bra och nu behöver jag inte oroa mig för fler ultraljud förhoppningsvis. Jag tycker inte alls det är kul med ultraljud, jag är bara nervös innan och sen när barnmorskan har sagt att allt ser bra ut, ja då kan jag njuta lite 🙂

 Edit   

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Mikaela

  Härligt att allt såg bra ut. Längtar så till mitt RUL. Älskar att gå på ultraljud. Tycker bara det är såhär “i början” av graviditeten som man är lite nervös. Sen blir det bara roligare för varje gång. Jag brukar få gå på rätt många UL nämligen.

  Svara
 2. zarah

  Så låg min moderkaka också! 🙂 bm sa att det var vanligt att den “svängde runt” och låg i både bak och framvägg när livmodern fortfarande var relativt liten mot vad den är senare, och att den antagligen inte kommer ligga så sen när livmodern vuxit till sig. Iaf i mitt fall 🙂
  Skönt att allt såg bra ut!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Spännande! Ja för när jag var inne på sjukhuset i vecka 17 så var ju inte moderkakan i framvägg enligt läkaren… 😛

   Svara
 3. Caroline

  Vad kul! Vi var också på RUL på östra kl8 imorse och fick bf 14april, precis som våra beräkningar. Bebis tittar dock ut en vecka tidigare eftersom det kommer bli planerat snitt. Dessutom låg moderkakan i framvägg på höger sida! Ska bli så roligt att följa din resa:)
  Kram Caroline

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Nämen åh! Då kanske du satt i väntrummet när vi kom eller så hade dom kanske redan ropat in dig? Vi kom typ 8.02 och då hann vi knappt sätta oss innan det var vår tur. Vad kul att vi hade så mycket gemensamt! Vem vet jag kanske med föder en vecka tidigt och så hamnar vi på BB samtidigt! Man vet ju aldrig! 🙂 Kram!

   Svara
 4. Mia

  Grattis! Jag älskar ultraljud, tycker det är så fantastiskt att se bebis därinne. Sen är jag så nyfiken också så vi har kollat kön på båda våra ☺

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här