Resa till landet!

Idag ska vi ut och resa! Vi ska åka till en stad på landet som heter Camaçari. Det är en mindre stad med cirka 260.000 invånare och ligger en timmes bilfärd härifrån. I Sverige räknas antagligen detta som en ganska stor stad, men med tanke på att Salvador har 2,9 miljoner invånare i centrala staden så är Camaçari en liten stad. I Camaçari bor Jairs mormor, många av Jairs mostrar och morbröder och massor av kusiner. Alla bor i samma område så det blir alltid stor släktträff när vi är där. Vi kommer sova där i 2 nätter för på tisdag fyller Jair år och då vill han vara tillbaka i Salvador.

Så här såg det ut när vi var där sist, men på bilden är bara den närmsta familjen. Nästan alla kusiner, mostrar och morbröder fattas, men Jairs mormor är med. Det är SKITSVÅRT att få med släkten på bild. Ingen står still och alla ropar och har sig så det är omöjligt för mig att organisera folket haha!

Livet i Jairs mormor hus är ännu enklare och mer primitivt än här. Det är tur att familjen väger upp för det är verkligen roligt att besöka familjen i Camaçari. När vi var där sist så var dessa dom enda två speglarna som man kunde sminka sig i… 😛

Det är ännu varmare i Camaçari än vad det är här i Salvador. Om man inte vill svettas ihjäl eller dö av värmeslag så måste man hälla vatten över sig då och då. På bilden är Bruna till vänster och sysslingen Tiffany till höger.

Här är några bilder på huset som det ser ut. Det är väggar av betong men huset påminner mer om ett skjul tycker jag.

Det hänger myggnät över alla sängar eftersom det är extremt mycket mygg i Brasilien. Jairs kusin berättade att det var fullt med kackerlackor på ett av myggnäten. Jag hoppas verkligen verkligen inte att det kommer några kackerlackor när vi sover inatt för då kommer jag vara vaken hela natten!

Nej, nu är det dags att packa väskan för att ge sig av. Jag kommer antagligen blogga från mobilen under tiden vi är i Camaçari. Hörs senare!

 

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Camilla 10 barnsmamma vid 33

  Haha ja det lät som en stor stad för mig men förstår att det är mindre för er ?
  Kul att se skullnaden på livsstilar,man ska inte gnälla som man har det i sverige❤️
  Jag har ändrat helt sen jag började er resa dit,jag ska verkligen uppskatta det man har mer.❤️
  Är avensjuk på er värme dock ,här har vi en massa snö,så om du vill visa dom där vad snö är så visa dom mina senaste inlägg?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad kul att höra! Jag är glad över att kunna dela våra upplevelser med er läsare och om det dessutom kan få er att uppskatta det ni har ännu mer så har jag verkligen lyckats förmedla skillnaderna. Vi uppskattar vissa simpla saker i Sverige väldigt mycket, t.ex. att det är rent på golvet och att barnen kan springa runt som dom vill eftersom vi har två trappgrindar 🙂 Familjen tyckte det var jättekul att se snö 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här