Recept

Recept på ingefärashot med gurkmeja

Recept på ingefärashot med gurkmeja

Nu j*klar är det slut på dom här eländiga förkylningarna! Om 3 veckor ska vi till Gran Canaria och då kan vi ju inte vara sjuka! Nu är det dags att ta tag i situationen och boosta immunförsvaret så vi håller oss friska, därför ska jag göra ingefärashot med gurkmeja som vi ska dricka lite varje dag 🙂 Tack snälla Jennie för tipset!

ingefärashot gurkmeja

Foto: Fotad av Jennie

Det här receptet innehåller ingefära och gurkmeja som är väldigt effektivt för immunförsvaret. Både ingefära och gurkmeja innehåller höga doser av antioxidanter. Gurkmeja är faktiskt tio gånger starkare antioxidant än vitaminer! Den är dessutom en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns och har flera läkande egenskaper. Genom att äta ingefära och gurkmeja hjälper du kroppen att bygga upp immunförsvaret och hålla dig frisk. För att tillgodose sig med alla nyttoämnen i shoten så är det viktigt att man gör rätt. Ingefära får inte hettas upp över 60 grader och honung får inte bli varmare än 40 grader för då dör det aktiva ämnet. Gurkmejan måste däremot kokas för att frigöra det aktiva ämnet. För gurkmejans fulla effekt är också svartpepparn viktig.

Recept på ingefärashot med gurkmeja

INGREDIENSER

7 citroner
ca 200g färsk ingefära
ca 50 gram färsk gurkmeja
ca 1/2 dl honung
1 kryddmått svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Koka upp 1 liter vatten med gurkmeja. Låt svalna till 60 grader. Skala och pressa frukt och ingefära i fruktpress. Lägg i både skal och pressad frukt i det 60-gradiga vattnet. När temperaturen sjunkit tilll 40 grader tillsäts honung och svartpeppar. Låt vätskan stå och dra i tre timmar, därefter silas allt fruktskal av och hälls i flaskor. Förvara i kylskåp och servera kyld. Drick en shot (ca 6cl) varje dag.

Uppdatering: Nu har jag testat receptet och jag måste säga att det faktiskt är gott!

ingefärashot med gurkmeja

Foto: Fotad av Jennie

Tips! Prova gärna rödbetsjuice också, väldigt gott och nyttig 🙂

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.