Recept

Recept på ENKEL thaigryta

Jag tänkte tipsa om en väldigt enkel rätt. Ni som känner mig eller har följt mig ett tag vet ju att jag inte gillar att laga mat. Så när jag lagar mat ser jag alltid till att det är enkelt och går snabbt. Maträtten jag ska tipsa om har jag kallat thaigryta sen jag var liten men eftersom den innehåller avokado borde jag egentligen kalla den för exotisk gryta, men struntsamma haha!!

Ingredienser

3-4 kycklingfiléer

1 paprika

1 rödlök

2 avokado

2 burk kokosmjölk (lätt)

2 burk crème fraiche med paprika-chili smak

2 tsk currypasta

Tabasco efter egen smak

Salt

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan och löken i bitar. Bryn kycklingen i olja i en wok- eller teflonpanna, kycklingen ska inte bli brun, bara vit hela vägen igenom. När kycklingen nästan är klar, lägg i paprikan och löken så att den får fräsas mjuk. Häll på kokosmjölk och crème fraiche och lägg i currypastan. Låt koka upp. Skär avokadon i bitar och lägg i grytan. Krydda med salt och eventuellt peppar, lägg i Tabasco efter eget tycke. Låt koka en stund. Såsen blir tjockare ju längre det kokar.

Servera med ris. Mums!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.