Recept på ENKEL thaigryta

Jag tänkte tipsa om en väldigt enkel rätt. Ni som känner mig eller har följt mig ett tag vet ju att jag inte gillar att laga mat. Så när jag lagar mat ser jag alltid till att det är enkelt och går snabbt. Maträtten jag ska tipsa om har jag kallat thaigryta sen jag var liten men eftersom den innehåller avokado borde jag egentligen kalla den för exotisk gryta, men struntsamma haha!!

Ingredienser

3-4 kycklingfiléer

1 paprika

1 rödlök

2 avokado

2 burk kokosmjölk (lätt)

2 burk crème fraiche med paprika-chili smak

2 tsk currypasta

Tabasco efter egen smak

Salt

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan och löken i bitar. Bryn kycklingen i olja i en wok- eller teflonpanna, kycklingen ska inte bli brun, bara vit hela vägen igenom. När kycklingen nästan är klar, lägg i paprikan och löken så att den får fräsas mjuk. Häll på kokosmjölk och crème fraiche och lägg i currypastan. Låt koka upp. Skär avokadon i bitar och lägg i grytan. Krydda med salt och eventuellt peppar, lägg i Tabasco efter eget tycke. Låt koka en stund. Såsen blir tjockare ju längre det kokar.

Servera med ris. Mums!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Marie Alvas mamma

  Ser jätte gott ut! Detta måste jag prova. Tack för att du delade med dej av receptet. Enkelt passar mej perfekt 🙂

  Svara
 2. Maja

  Thai är det godaste som finns och din gryta ser supergod ut. Tack för tipset. Nu har jag löst problemet ”Vad blir det till middag ikväll?”

  Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig!
  Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här