Pojknamn förslag för Sverige och Brasilien

Tack till alla som kommit med namnförslag till bebisen om det skulle bli en pojke! Vi är fortfarande inte överens och har inget namn som klickat till 100% för oss båda ännu så jag vill gärna ha fler namnförslag!

Namnförslagen vi har fått hittills är:

Jag ÄLSKAR Theo! Jag var sugen på det som alternativ 2 för Lucas också. Jair gillar det inte, men för några veckor sen sa han att han skulle fundera. Men när jag berättade mitt förslag för Jairs mamma igår så sa hon på en gång att hon inte gillade det. Men kort därpå förvånade hon med att säga att jag är mamman så det är jag som bestämmer, även fast jag hade sagt att Jair inte heller gillar Theo! Hehe 🙂 Mamma bestämmer, så är det i Brasilien 🙂 Idag berättade jag för min mamma också att vi (läs: jag) funderade på Theo, men min mamma gillade inte heller det namnet. Typiskt! Nu är jag helt nerröstad…

Jair ÄLSKAR Leo, han säger det varenda gång som vi pratar om namnförslag. Men alla heter Leo (eller Leonardo) i Brasilien! Jairs bästa kompis heter det, Jairs systers man och halva ghettot där Jair bor heter Leo. Det känns lite tråkigt tycker jag. Däremot så skulle jag kunna tänka mig Leon. Jag har inte klickat med det till 100% (alltså med Lucas kändes det helt rätt, nu känns det som jag borde leta mer). Men en sak som jag gillar med Leon är att det blir Noel baklänges, så det är två fina namn i ett 🙂

Idag läste jag upp alla namn som ni hade föreslagit för Jair. Jag hade själv fastnat lite för Ian och Casper. Jag tycker även att Victor och Oliver är fint men jag känner många med dom namnen så jag accessoerar inte dom namnen med vår bebis. Jair gillade inte alls Casper, han sa att det betyder mjäll på portugisiska… hahaha! Men Ian däremot gillade han! Jairs kusin som är så barnkär som kommer hit i april heter Yaan (uttalas nästan som Ian). Då blir det ju lite som att han får namnet efter honom!

Men snälla fortsätt komma med förslag! Vi behöver verkligen vidga våra vyer 🙂

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Amanda

  Kul att du gillade så många av mina förslag! Min sambo gillar inte Leon annars ville jag ha en lillebror till Noel som heter så just för att det är samma namn baklänges. Jag tänkte på Neo nu när ni gillar Theo och Leo Jag tycker också att Oscar är samma stil som Lucas

  Svara
 2. Emma

  Tycker också det är svårt med killnamn, om vi får en tjej är namnet klart.. Men några av våra favoritnamn är Vincent, Alve, Lion, Vilmer, Loui och Elian men inget som klickat till 100 % än. Tycker Ian är fint, passar bra ihop med Lucas. Kul det här med namn! 🙂

  Svara
 3. Frida

  Halloj! Eftersom du inte är så förtjust i Leonardo då det är så vanligt så jan jag tipsa om Leandro 🙂 Likt Leonardo men mer unikt.
  /Frida

  Svara
 4. J

  Vår gosse fick namnet Amandus. Men hade vi fått en pojke till sen så hade jag nog gärna tagit Attillion. Stavningen kan man ju ändra, har kommit på det själv. Slängde även ihop Emion och Emilion. Har fastnat för ion!! Haha.. Tyvärr gick Emion (var min favorit allra först) bort jättemycket eftersom det liknar ett ord som betyder “att amma” på turkiska (pappa = turk) så det var lite trist! Gillar att slänga ihop nya varianter, det är ju många barn nu som döps utefter topplistan och jag tänker att det är lite roligare att vara unik än att vara 4 i klassen som heter samma sen eller nåt. Skriver fler framöver om jag kommer på. Killnamn är svårare än tjejnamn men hela processen är ändå rätt spännande!! 🙂

  Svara
  • J

   Just det! Moen var en riktig favorit senast! Tyvärr gick det också fetbort eftersom det lät så hemskt på skånska (är invandrad till Skåne så svårt att undvika tyvärr).

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Vad rolig du är som hittar på namn!! Jag ska föreslå för sambon, kanske kommer vi på nåt unikt också 🙂

 5. Emma

  Hej!
  För 10 veckor sedan föddes våra tvillingar. Vi ville ifrån start veta könet på dem, vår ena tvilling gick med på att visa upp sig och vi fick veta att vi väntade en tjej. I och med att det var en tvillinggraviditet gick vi ofta på ultraljud. Vi själva trodde hela tiden att vi väntade en tjej och en kille. Namnförslaget på vår eventuella pojke var då Filip/Philip. Efter ca 5-6 st ultraljud kunde vi se att vi väntade två tjejer varför Philip ströks ifrån listan. Dock gillar vi fortfarande namnet men det får skjutas till framtiden. Om vi får barn igen och om det blir en kille kan det vara aktuellt! Jag vill iaf rekommendera dig det fina namnet som jag tycker passar bra ihop med Lukas, även med Emma och Jair. Lycka till i namnletande!!!

  Svara
 6. sandra

  Min systerson heter Theo. Fint men i mina öron ett smeknamn för Theodor som jag tycker är jättefint. (Jag och syrran debatterar ff detta fast pojken är fem. 😉 Hon tycker Theodor låter som en gubbe och jag kontrar med att det är i så fall en söt gubbe ). Victor har stått på min egen lista för pojke senaste två graviditeterna. Före det var det Adrian. Nu fick vi ju tre tjejer så pojknamnen ligger ff kvar på hyllan så att säga. Lycka till med namnletandet!

  Svara
 7. Anna

  Melvin, Alvin, Benjamin hade vi som förslag om vår nr 2 hade blivit en pojke. Vi har sedan innan en pojke som heter Oliver Lucas. Nu blev det en tjej som fick namnet Freja Saga.

  Svara
 8. Lina

  Tänkte också föreslå Neo (som sambons son), som någon annan gjorde. Tänkte att det kanske är bra om det är så att ni gillar liknande namn men alla runtomkring heter Leo osv 🙂

  Kram på dig

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här