Tiden efter förlossningen

Plötsligt ännu mera avslag – normalt?

I början på veckan så verkade det som att avslaget var på väg att ta slut för det kom bara brunt avslag (sårvätska) i ett par dagar. Men under veckan så har det börjat komma mer och mer färskt rött blod igen. Jag tänkte först att det är för att jag är igång och rör mig, men igårkväll så reflekterade jag över att det känns som det kommer så mycket blod… Nästan som dagarna efter förlossningen när man inte kan resa sig från toaletten för då droppar det på golvet om man inte har en binda nära till hands. Och imorse när jag vaknade hade jag för första gången blött igenom tre stora fläckar med blod…

Jag har läst lite nu på morgonen och förstår det som att det är normalt att såret i livmodern går upp när man rör sig mer och då kan det komma färskt blod, men vad jag undrar nu är om det betyder att jag måste ta det lugnare? Läker det inte annars? Eller kan jag promenera som vanligt?

6 Comments

 • Charlotta

  Skulle nog personligen ta det lugnare, inte lyfta ner än lillkillen, inte träna, inte promenera mer än max en halvtimme. De var råden jag fick för några år sedan när jag hade samma problem.

 • Nettan

  Ta det lugnt!
  Reflekterat över att du är väldigt aktiv, är ju sån lättnad när man kan. Men ta det lugnt några veckor till. De brukar ju säga 8-10 veckor innan träning.
  Säger de bara med all välmening <3
  Jag va själv med om en jätte blödning någon vecka efter min trea, anledningen att jag va för aktiv.
  Hoppas de ger med sig!

 • Carro

  Hade samma sak med första barnet, började röra för mycket på mig! Lugna promenader, knipövningar och börja känna magmuskulaturen är ungefär lagom så tätt inpå förlossningen☺️ Lätt att man ”kör på” för att man känner sig pigg och rörlig, däremot så ser man ju inte insidan så man kan bli lite lurad av hur läkt man egentligen är..

 • S

  Säger samma som ovan. Brukar alltid känna ett stort energiöverflöd direkt efter förlossningen och eldar på i 180 knyck, med andra barnet resulterade det beteendet i en utmattning och så kallad förlossningsdepression. Nu med trean har jag aktivt ignorerar den typen av impulser och påmint mig om att vila istället för att köra på med träning direkt. Som BM sa till mig två dagar efter förlossningen – du kommer känna dig pigg jättesnabbt men ta det lugnt och låt kroppen läka innan du kör igång med träning mm. Det är först efter 5-6 veckor som jag börjar med kortare och lättare träning – utöver mamamage övningar såklart. Dem började jag med direkt. Promenader höll jag till Max 30 min första 6 veckorna för fogar och livmoderns skull. Ta hand om dig och låt dig läka. Träna hinner du göra senare.

 • Johanna

  Jag fick likadant, men mitt höll på i 14 veckor och bara började om ? i efterhand fick jag reda på att jag borde tagit det lugnare ? det kom verkligen vattenfall av blod och stora klumpar, typ en knytnäve stora, blod som samlats…. Nästa gång blir det försiktigare fram ??

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.