Okategoriserade

Planerar för Bali

Det ska bli så kul att resa iväg tillsammans i sommar! Förra året var vi ju i Brasilien, men vi reste aldrig iväg nånstans själva, bara vi tre. Det är faktiskt speciellt att göra något ensamma nån gång ibland också! Jag ser verkligen framemot den här resan!! Tanken med den här resan är att det ska bli massor av surf för Jair. Jag kallar resan för Jairs surfresa eftersom det kommer vara målet med resan. Jag och Lucas kommer vara tillsammans på dagarna och bada i havet och i poolen medan Jair surfar så länge som han bara orkar 🙂 Jag kommer alltså vara ganska mycket ensam med Lucas på dagarna, därför måste allt planeras så att det är så enkelt och smidigt som möjligt att ta hand om Lucas själv.

När vi var i Brasilien så blev jag jätteledsen varje gång Jair ville gå och surfa. När det var bra surfvågor så var det oftast kasst väder så jag och Lucas kunde inte följa med och det fanns absolut NADA för oss att göra. Dessutom så var det väldigt omständligt att ta hand om Lucas i Jairs föräldrars hus. Det var ingen som var sugen på att hjälpa till och det gick inte att sätta ner Lucas nånstans utan att hålla uppsikt över honom eftersom huset inte var barnsäkrat och elkontakter var helt öppna. Jag kunde inte ens gå på toa utan att behöva be om hjälp. Jag kände mig väldigt beroende och det var svårt för mig. Jag var besviken på situationen och Jair var besviken, vi blev osams och förstod inte varann.

Bali har varit Jairs drömresemål sen vi träffades så jag vill verkligen att han ska få ut så mycket som möjligt från den här resan. Jag tycker att det här är ”Jairs” resa men såklart så ska jag och Lucas också ha det bra 🙂 Jag är säker på att vi kommer hitta på massa kul om dagarna han och jag 🙂 För det mesta av tiden kommer vi antagligen bada och bygga sandslott och sånt, men jag hoppas även Lucas kommer sova 1 timme på dagen fortfarande, för då kan jag ligga och steka i solen hehe 🙂

surf padang padang

Jag har suttit flera dagar under påsken och hela kvällen och letat flyg och hotell. Försöker även kolla om jag hittar några rabatter eller rabattkoder så att vi får en billigare resa utan att tumma på kvaliteten 🙂 Visste ni att flygbiljetterna blir lite dyrare för varje dag du är inne och tittar? Flygbiljettsidorna sparar dina sökningar i ett cache-minne och nästa gång du är inne så kommer priset gå upp lite så att du ska bli lite stressad och tillslut köpa innan priset går upp mer. För att vara säker på att du får bästa pris ska du alltid rensa cache-minnet innan du köper biljetterna!!! Tips Tips!!

pink-coco-hotel-bali-41

 

Ett par minuter ifrån Padang Padang beach kommer vi bo på surfhotellet PinkCoco Bali som har eget spa 🙂

Idag har jag varit inne på Rabble och letat efter hotell och flygresor med specialerbjudande och rabattkoder. MrJet hade en hel del rabattkoder på bland annat hotellbokningar på Rabble. Vi har redan bokat hotell vi Booking, men jag såg att även dom fanns på Rabble så i veckan ska jag kolla att vi verkligen har fått bästa pris 🙂 Vi har kostnadsfri avbokning fram till 1 vecka innan ankomst så än finns det tid att ändra 🙂 Men det dyraste på hela resan är flygbiljetterna, det är det som är surt med att resa så långt för det blir runt 22-25 000 kr för bara flygbiljetter (2 vuxna + 1 barn). Dom billigaste biljetterna (med kortast restid) som jag har hittat hittills finns på SuperSaverTravel och jag såg att även dom finns på Rabble så innan jag bokar så ska jag kolla där och rensa cache-minnet 🙂

Om det är någon som har något tips på resebyrå eller flygbolag som säljer billiga biljetter till Bali så får ni gärna tipsa!!

hotell nusa lembongan

På Nusa Lembongan kommer vi bo på det här hotellet som heter Pondok Jenggala. Det ligger också intill stranden och precis vid en surfskola som anordnar båtresa ut till häftiga surfvågor längre ut på havet för typ inga pengar alls!

 

e

5 Comments

 • Elin

  Hej!
  Har ni funderat på att hyra hus/lägenhet? Vet ju inte hur länge ni planerat vara borta men det brukar alltid bli billigare att hyra hus/lght. Vi brukar hyra genom homeaway men det finns ju massor av sådana sidor.
  Bra tips med cache-minnet, en fråga bara, hur rensar man det?
  Hoppas ni får en bra resa!

 • Niki

  Det underlättar mkt om hotellet är barnanpassat, vi var på mallorca i sommras och allt var så smidigt tack vare att det fanns barnklubb med ett hus som var typ som en liten öppen förskola och en lekpark intill. Flera barnpooler och buffe på maten. Man orkar inte bada hela dagarna och då blir de även för mkt tid i solen..

 • Siranee Thaimorsan

  Vi bodde på olika hotell under 1.5 mån och bokat mest via Hotels.com som vi även samlade Rewards nätter. En gratis natt mot 10 nätter. Bra priser också och man hittar framför allt lyxiga hotell till bra priser. Vissa lyxhotell ingår inte frukost. Pool var viktig för oss och vi blev uppgraderade på plats flera gånger.

 • Siranee Thaimorsan

  När det gäller priser för resor så har jag lärt mig på reseutbildningen att det är dynamiskt prissättning och mycket hänger även på flygskatten den dagen…å cache-minnet som inte släpper en så lätt.

  SJ är expert på att ”höja”. När jag ska boka så låtsas boka några resor samma streka först och efter typ 2 bokningar så går priset upp några kr eller mer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.