Pappig

Isadora har plötsligt blivit extremt pappig! Och när jag skriver extremt så menar jag verkligen extremt. Jag duger inte för 5 öre utan det är pappa för hela slanten. När jag försöker lyfta upp henne så skriker hon som att jag vore en främling! Eller ja.. nästan så i alla fall!

Isadora ger nappis till pappa

Jag kanske har skrivit någon gång förut att något av våra barn har varit pappiga under en tid, men det är verkligen ingenting mot hur Isadora är nu. Detta kom som en total chock för både mig och Jair! Jair har beklagat sig i flera dagar över att han inte kan kissa, bajsa eller duscha själv utan han måste ha Isadora i knäet och även om jag förstår hur det känns så slutar det med ett gapflabb för min del! Haha! Det är ju PRECIS så som jag har haft det! I flera år! Och det har alltid varit som allra värst när vi varit här! Jag minns hur jobbigt jag tyckte att det var när vi var här sist för det finns verkligen ingen plats på toaletten att ta med sig ett barn. Sätter man barnet på golvet så är det extremt stor risk att barnet ställer sig upp och halkar på det blöta kaklet och det kan vara farligt. Jag minns hur jag fick be någon i Jairs familj hålla Lucas under tiden jag bajsade i rekordfart med barnskrik på andra sidan dörren. Jair var på strandenoch surfade och förstod förmodligen inte hur jobbigt det var. Nu fattar han – vilken revansch för mig 🙂

Har era barn haft perioder av extrem pappighet? Såpass att ni som mammor verkligen inte duger för 5 öre? 

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Cassandra

  Än så länge ine sådär extremt. Dock är August extremt mammig just nu. Får inte gå någonstans utan honom… Sen vill han helst vara i famnen också..

  Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Sonen har alltid varit väldigt självständig tror jag, eller klarat sig själv men haft ett nära band till oss båda istället. Så aldrig upplevt sånt där med mammig/pappig :).

  Svara
 3. Gittan

  Båda våra barn dottern (4,5 år) och sonen (2,5 år) har alltid varit mammiga! ? Pappa duger ganska sällan.. men tänker att snart är de stora och struntar i båda två ????

  Svara
 4. Johanna

  Jag hörde på Pampers barnvagnspromenader att barn blir pappiga runt 2års åldern, för pappan låter barner göra saker som mamman är lite nojig med. Men oavsett om barnet är mammigt/pappigt så har det inget att göra med att barnet tycker ”bättre om” den ena eller andra.

  Svara
 5. Lisa

  Min flicka blev väldigt pappig när hon var ganska precis 18 månader, hon vägrade tom äta om inte pappa satt i bordet. Men efter nån vecka gick det över och blev mammas tjej igen:)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Ojj!!! Undra om det är något kring 18 månader? Isadora är ju också i den åldern. Men i Isadoras fall tror jag mest att det handlar om att Jair är mest med barnen för jag jobbar ju en del när vi är här..

   Svara
 6. Anna

  Vår son har varit både mammig och pappig i perioder. Just nu extremt pappig och han är lika gammal som Isadora. Jag har en teori om att barnen gör så här för anknytningens skull och att de inte kan knyta an till flera personer åt gången. Just nu behöver vår son knyta an lite extra till pappa så vill han vara med honom får han det ? Även om det är lite drygt att mamma inte duger ens till att skala en clementin, som imorse ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det där låter väldigt vettigt! Det ligger nog en hel del i det du säger 🙂 Haha! Det är frustrerande ibland men jag tror också det är nyttigt för papporna att få känna på hur det är 🙂

   Svara
 7. mammatillnicole

  Minns allra första gången när Nicole skrek och krät efter hennes pappa, då fick han verkligen känna vad jag pratar om. han fick tårar i ögonen 😀 <3 <3 visst vi har också haft perioder men kanske inte att dem har vart så extrema, än iaf 😀

  Svara
 8. Tigermamman81/BebisHalleby

  Alltså jag sitter här & skrattar jag med. ”stackars” Jair (ironiskt)
  Vår tjej har varit pappig från dag 1, men bara när han är hemma tack och lov med tanke oå att han sover borta mycket i perioder. När hon var typ nyfödd så vägrade hon amma om han var hemma utan då skulle han ge flaska. Om hon ammade när han kom hem & hon märkte det då avbröt hon amningen.
  Så när han är hemma får han inte vara i fred. Vilket jag oxå bara skrattar åt när han ”klagat”.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här