Ont, orolig och ledsen

Livet är inte lätt just nu. Jag känner mig så ynklig, ensam och orolig. Jag känner inte bebisen sparka och det gör så fruktansvärt ont i magen. Jag har fått alvedon, citadon och nu morfin men jag har fortfarande sjukt ont. Mitt blodtryck ligger på 83/48 och sänkan är hög men vitblodkropparna har blivit färre igen. Undersökningen idag gjorde jätteont, läkaren klämde på magen så att jag började gråta. 

Jag har fått ett till ultraljud idag och bebisen mår fortfarande bra. Läkaren (en man) tyckte det var väldigt tidigat att känna bebisen i vecka 16 så han verkade inte ens tro mig!! Knäppt tycker jag när han vet att jag är omföderska och han jobbar på en gyn-avdelning. I vecka 16 kände jag ju till och med Lucas sparka.  Men jag antar att det är magontet som tar över allt jag känner i magen och därför känner jag inte bebisen. Men jag blir såklart orolig ändå.

Ultraljudet jag gjorde igår visade tydligt på att njurar och galla mådde bra. Läkarna är säkra på att det inte är gallsten. Allt i magen såg bra ut, något som dom kollat flera gånger är äggledarna. Äggledarna är väldugt svåra att se när man är gravid för dom hamnar så långt upp, men det dom har sett ser bra ut.

Trots att blindtarmen såg bra ut på UL så har läkaren satt in antibiotika nu. Läkaren som jag har idag tror att det är blindtarmen och det tror jag också. 

Och jag vet att jag inte är ensam. Jag har massor av människor som bryr sig om mig. Men när man ligger här med all sin smärta så känns livet fruktansvärt tufft och ensamt. Jag vill inte åka hem för jag klarar mig inte på egen hand, men jag vill inte vara här heller. Jag vill bara gråta typ. Jag mådde hur bra som helst i torsdags när jag hämtade Lucas. Vi hade massa saker att se framemot. På fredagen skulle vi en heldag till universeum, lördag minisim bara jag och Lucas, söndag Liseberg och måndag har Lucas studiedag. Nu hamnade jag här istället…

  

Relaterade Inlägg

30 Kommentarer

 1. Jennifer

  Åh stackare! Vet så väl hur det är att ligga i en sjukhussäng och känna sig ensam, trots att man egentligen inte är det. Hoppas det vänder för dig så du får börja må bra igen! Krya på dig!

  Svara
 2. Petra

  Men fy vad jobbigt. Önskar verkligen att smärtan går bort illakvickt och att du får komma hem igen och må bra. Massa styrkekramar till dig <3

  Svara
  • Mia

   Det kan man faktiskt men det är inte att föredra för att den kan lätt bli inflammerad igen då. Det bästa är operation sa kirurgen till mig när jag fick ta bort min i augusti, hon sa att det är mest äldre som kanske inte skulle klara en operation som får antibiotika.

   Krya på dig Emma och hoppas du snart får komma hem!

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Precis så sa min läkare innan jag gick hem nu också. OM den blir inflammerad igen kommer dom ta ett nytt beslut. Jag hoppas att jag får vara frisk resten av graviditeten så jag slipper operera när jag gravid och helst vill jag slippa operera när jag ammar också.. Tack så mycket, jag mår mycket bättre nu! Kram!

 3. Linda

  Det är ju först efter v 20 man bör känna bebis varje dag. I början kände jag kanske var annan dag. Har de kollat tarmarna? Typ tarmfickor kan ju bli inflammerade. Eller så kan det vara kron eller ulcerös kolit. Då måste man göra en koliskopi för att fastställa diagnos

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Dom gjorde inte koliskopi, dom kollade med ultraljud bara. Kan man göra koliskopi när man är gravid?

   Svara
 4. Josephine

  Synd att du inte tagit bort blindtarmen innan. Du har ju haft problem med den innan ju… Om det nu är den, men det låter onekligen så.
  Man kan visst få antibiotika mot blindtarmen för att inflammationen ska lägga sig. Oftast kommer problemet då tillbaka. Men man opererat ju helst inte en gravid kvinna utan gör det hellre i ett lugnt skede efter. Hoppas du blir bra snart! Så tråkigt för dig att du ska behöva lida nu när du egentligen behöver njuta som mest! 🙁

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja verkligen! Jag frågade läkaren, hon sa att om jag gör en bukoperation kan jag be dom ta den samtidigt och annars kan jag alltid fråga men hon lät inte så säker på att jag kunde få en förebyggande operation. Tack så mycket! Jag mår bättre nu, hoppas jag får hålla mig frisk nu 🙂

   Svara
 5. a

  Min svägerska gjorde ultraljud o alla dom undersökningar du skrivit om. Hln hade fruktansvärt ont o fixk morfin i 1,5 dygn. Sen gjorde dom titthål o upptäckte att blindtarmen var inflammerad.

  Svara
 6. Malin mamma till Anton

  Emma, hoppas att det blir bättre snart! Hör av dig om du eller J behöver hjälp med något! Kram

  Svara
 7. C

  Hoppas medicinen hjälper och att du snart slipper ha ont!! Tänkte på det du skrev häromdagen, att du plötsligt inte kunde böja dig. Det kanske var en början på detta?? Kram och krya på dig

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej, nej det var inte samma. Det var början av halsbränna som jag kände då. Jag förstod det nu efteråt 😛

   Svara
 8. E

  Usch, jag skickar styrka och energi! Jag är också gravid (v 25) och det gör ont i mig att bara tänka på vad du går igenom just nu. Fortsätt att vara stark och tänk på att du är omgärdad av experter som gör allt för att du ska må bra!

  Svara
 9. Marie

  min första son kände jag i vecka 14, min andra i vecka 16 men min tredje kände jag inte förrän i vecka 25 första gången. Hoppas allt går bra för dig. Krya på dig!

  Svara
 10. The life of Rosengren

  Usch, jag lider verkligen med dig och jag hoppas att du snart mår bättre. Förstår oron när man egentligen inte vet varför du har så ont. Skickar massor av styrkekramar till dig! Kram

  Svara
 11. LOPPI

  Vi tänker på dig fina Emma och hoppas att allt går bra och är över snart!
  Stor kram från hela LOPPIgänget

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här