Okategoriserade

Ont när han bajsar?!

I lördags började William äta riktiga matpuréer och älskade det! Det är så roligt att jag längtar till varje matstund. William är verkligen ett riktigt matvrak! Han har sedan flera veckor tillbaka fått lite gröt till frukost tillsammans med oss vid frukostbordet. Det har inte varit några stora portioner med gröt, jag har gjort så lite som det går att göra i botten på en kaffekopp. Vi har hållit koll på hur hans mage har påverkats så att han inte blev förstoppad eller så, men han har fortsatt att bajsa varje dag. Ibland har basen varit lite brunaktigare och luktat lite mer.

I lördags började vi som sagt med barnmatspuréer och fruktpuréer också. William älskar det och äter som om han aldrig fått mat innan, vilket han inte har heller 🙂 Haha! Portionerna han har fått har varit max en halv deciliter per dag. På en dag har han alltså fått lite gröt till frukost, en halv deciliter barnmatspuré och en halv deciliter fruktpuré. Till en början såg det ut som att magen hängde med fint, bajset blev brunt och fastare. Han bajsar varje dag, oftast 2-3 gånger och tillräckligt mycket om ni förstår hur jag menar. Men han blev väldigt röd i rumpan och dum som jag var så testade jag Bephanten för att den låg framme, istället för Inotyol som jag vet fungerar MYCKET bättre än Bephanten, så han hann bli ännu mera röd i rumpan. Han blev såpass röd att det syntes att han hade ont när jag torkade trots att jag aldrig använder våtservetter. Varje gång han bajsade skrek han ett skrik av smärta ända tills vi tog bort blöjan. Jag var övertygad om att det gjorde ont för att han var röd och inte för att han var på väg att bli förstoppad.

Igår var det röda bättre, men ändå skrek han och när jag kom ner till skötbordet så såg jag att det var när bajsen skulle ut som han hade ont. Stackars stackars liten! Jag är sååååååå dåligt samvete att jag inte fattade det tidigare så jag började googla, men jag hittar verkligen ingenting om varför han har ont när han bajsar. Jag tror fortfarande inte att han är förstoppad, men han kanske är på väg att bli? Han bajsar mycket varje dag och bajset har normal konsistens, men det såg ut som att han hade ont i ringmuskeln eller nåt. Han kanske är för liten för att bajsa korvar? Hur som helst ska det ju inte göra ont när han bajsar, så nu har vi bestämt att han bara ska amma tills han har bajsat en bajs som inte gjorde ont och då kan vi börja med gröten igen. Puréerna får vänta någon/några veckor till…

Någon som varit med om liknande?

4 Comments

 • Anna

  Låter lite mycket med en hel deciliter mat plus smaka gröt om dagen att börja med. Min yngsta är lika gammal som William, han började få smaka för en månad sedan ungefär och är nu uppe i knappt en halv deciliter gröt på kvällen och 1-2 tsk pure till middag. Gröten gör jag på hälften bröstmjölk också. William kan ju ha fått någon liten analspricka av att bajset varit för hårt och därför gör det ont.

  • Emma

   Ja, det har du nog rätt i 😅 Stackars hoppas han inte fått det 😭 Han har bajsat två gånger idag utan att bli ledsen trots att det var korvar som kom ut så hoppas inte det är en analspricka eller nåt sånt. Men vi tar det lite lugnare nu.

 • Sandra

  När min yngsta var i samma ålder, kanske en månad äldre eller så, så upplevde vi liknande. Vi började droppa i någon droppe rapsolja i gröt och mat som gjorde underverk för hennes mage och bajsstunder. Så bara ett tips.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.