Brasilien,  Resor

Ont i nyvaxad bikinilinje

Aj aj aj! Alltså aj vad ont det gör! Idag ångrar jag mig nästan lite att jag gjorde den brasilianska vaxningen, eller det kanske inte var just den brasilianska vaxningens fel, snarare att huden i min bikinilinje är väldigt väldigt känslig, så nu har jag fått fullt med röda prickar med gulingar i och det gör sjukt ont! Det är inget mellan benen men massor i ljumskarna (där huden andas mindre) och det ser förjävligt ut! Jag skäms! Usch, hoppa att det försvinner snart! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hjälpa huden att läka snabbare. Men just nu lägger jag aloevera-mask. Jag funderade även på att prova Lucas Bepanthol-rumpsalva.

Vad tror ni om det? Den tar ju bort rodnader på bebishud, kanske kan den ta bort det här också? Värt att prova… Kanske…!

Förresten är det normalt att få så mycket utslag? Samma kväll som jag gjorde vaxning smörjde jag ändå med RFSU aftershave-kräm som är just mot röda prickar i bikinilinjen. Under armarna och på benen fick jag inga prickar alls…

6 Comments

 • AnnaK

  AJ! Vad tråkigt att det blev så!
  Om jag förstått rätt så bör du inte smörja någonting alls efter en Brazilian. Håret slits ju upp med rötterna och då är porerna sedan öppna ett tag. Smörjer man eller tvättar för mycket med t.ex. tvål så kan huden bli irriterad och porerna täppas till. Jag brukar vänta ca ett dygn efteråt innan jag tvättar för mycket eller smörjer och oftast hinner porerna täppa till sig då. Hoppas det lägger sig snart, det kan också vara bra att använda tunna bomullstrosor och lösa kläder nån dag efteråt. Ge inte upp och hoppas det blir bättre nästa gång! Det är ju värt smärtan när man håller sig slät och fin så länge som man gör 🙂

 • Maj

  När jag gjort det i Sverige har jag använt en antibakteriell salva på – borde finns att köpa på salonger i Sve. Typ som den rfsusalvan du använt men starkare. Och prickarna brukar lägga sig efter ett tag. Håll uppsikt efter inåtväxande hårstrån bara, får du sånna kan man peta ut dem med nål. Eller så brukar salongen fixa dem nästa gång man vaxar.

 • Sara

  Jag använder alltid Dalison kroppspuder när jag gjort en brasiliansk vaxning lr då jag rakat mig, det var dom på salongen där jag vaxar mig som tipsade om det. Jag har väldigt känslig hud men pudrar jag morgon och kväll i 2-3 dagar så får jag inga problem med röda prickar i bikinilinjen! Det kan vara värt att testa för t.ex rfus salva funkade inte på mig heller 🙂

  Lycka till!

 • Emilia

  Försök att ”torrskrubba” dig med en frottéhandduk efter att du duschat, så att du skrubbar bort all död hud. Det brukar hjälpa.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.