Nyårstraditioner i Brasilien

Jag är sååååå taggad för nyår nu! Nyår är stort i Brasilien! Mycket mycket större än vad det är i Sverige. Nuförtiden så har nyår till och med förvandlats till en festival som håller på från den 28:e december till 1:a december! Med andra ord så har festen redan börjat 🙂

Vi kommer antagligen inte ut och svänga våra lurviga på festivalen, men på nyår hoppas jag på en rejäl fest 🙂 Traditionen i Brasilien är att fira nyår på stranden (om man har tillgång till strand) så det tänkte vi göra i år om det går med barnen. Traditionen är att hoppa över sju vågor vid tolvslaget, då får man tur under det nya året. Om man inte har strand där man bor så går det även bra att stå på höger fot och hoppa tre gånger. 😛

Förutom detta så är det väldigt viktigt vad man har på sig. Dom flesta har vita kläder på sig. Jag gillar det, det känns nytt och fräscht på nåt sätt. Vita kläder lovar lycka, tur och fred till det nya året, enligt brassarna. Men man kan också önska sig speciella saker som kärlek och pengar till det nya året. Det finns lite olika sätt att göra detta på. Det absolut vanligaste är att man väljer att klä sig i en viss färg för attrahera det man vill ha till det nya året, men egentligen så ska nyårskläderna vara vita, så då brukar tjejer välja färgade underkläder. Gul = Pengar, Rosa = Kärlek, Röd = Passion, Blå = Harmoni

Det året jag träffade Jair hade jag en rosa klänning på nyår i Brasilien (visste inte att man skulle ha vitt) och jag fick ju kärleken 🙂 Nu funderar jag på vad jag ska ha för trosor i år, min trosgarderob är inte så färgglad så det kanske får bli en liten shoppingtur 🙂

Jag tänkte att jag skulle ha den här vita klänningen på mig på nyår 🙂

Foto: Wanderings

 

 

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Jättefin bild :). Jag älskar nyåret, har faktiskt starkast känslor för nyår än julen :D.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här