Nyårsmat i Brasilien

Nu har vi handlat all mat som ska ätas på nyår. Kan ni gissa vad det blir? Grillat så klart! Jag älskar brasiliansk grill så nu längtar jag verkligen tills imorgon! Det som vi kommer ha på grillen är kött, korv och kyckling. Det grillade köttet blir så saftigt så vi brukar skippa tillbehören, men nu sa Jairs mamma att hon skulle fixa en sallad också. Det kommer bli mums!
En traditionen kring nyår i Jairs familj är att Jairs pappa alltid lagar Brasiliens nationalrätt Feijoada i en megastor kastrull över en brasa. Han brukar börja kring 22-tiden och 5 timmar senare är maten färdig så dagen efter äter vi det till lunch. Förra gången vi firade nyår här så satt Jair och hans pappa uppe hela natten! Jag har aldrig gillat Feijoada, men nu (helt plötsligt) så började jag älska Jairs mammas böngryta, så vem vet, kanske är Feijoada min nya favoriträtt?
För er som inte vet vad Feijoada är så är det en stor gryta med svarta bönor, korv och allt möjligt kött från grisen. En del tillagar grisens hjärta, fötter och massa andra delar som jag tycker låter blä och det är antagligen därför som jag aldrig har velat äta. Men detta året så tänker jag faktiskt smaka på bönorna och korven. Jag kommer inte fråga vilka delar av grisen som är i grytan utan helt enkelt bara lägga upp korv och bönor på min tallrik. Det ska bli spännande!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. A

  Älskar grillat!

  När ni bor lite spartanskt har ni inte lust att köpa typ ett litet hus till dom. Vad kostar ett hus där?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja det är så gott! Jairs familj vill absolut inte flytta från favelan. Jag kollade på vad lägenheter här kostar och en lägenhet på 50 kvm ligger på cirka 2 miljoner kronor så det är inte billigt. Ett hus i favelan kostar 400.000 kr och då är det bara en våning.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här