Nu är vi i vecka 12!

Idag går jag in i vecka 12!! Wiiie äntligen äntligen äntligen!!

 

  Sista veckan med ”stora faran” sen är det över! Fast jag tror innerligt att den största faran har passerat nu, i alla fall om man vet att fostret lever. Jag kollade snabbt med ClearBlue ultraljudsmonitorn idag och jag hittade hjärtat på en gång när jag satte på dopplern. Bebisen låg alltså precis under dopplern! Ganska stor skillnad från förra veckan. Förra veckan fick jag pressa in dopplern i magen och vinkla neråt mot blygdbenet. Det måste betyda att livmodern har rest sig ur bäckenet nu.

Nu går jag in i vecka 12, men illamåendet är tillbaka och varje morgon tänker jag att jag ska sjukanmäla mig. Alltså det är inte vackert på mornarna just nu. Jag spyr inte, men det känns som jag ska göra det. Vid lunch är det också jobbigt. Jag som hade matlust ett tag, den är helt borta nu igen, typiskt! Imorse när jag vägde mig såg jag att jag har gått ner ännu mer i vikt, nu ligger jag på -1 kg. Men det är väl ingen fara? Dom som spyr går ju ofta ner ännu mer. Och jag dricker mycket vatten så jag kommer inte bli uttorkad.

MEN, jag är såå glad att bebisen verkar må bra i alla fall! Jag känner mig lycklig, folk säger att jag strålar, jag tycker att jag strålar förutom tre stora finnar på min fotosida 🙁

Ni som är gravida. Vilken vecka är ni i? Och hur mår ni?

Relaterade Inlägg

32 Kommentarer

 1. Annica

  Här är det v 39+0 idag. 🙂
  Första barnet och mår strålande bortsett från lite ont i ryggen/bäckenlederna. Men nu börjar jag tycka att det är dags! Var också illamående men utan att kräkas där mellan typ v 10-16 så jag lider med dig!
  Ha en fin dag!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oj oj!! Såååå SPÄNNANDE! När som helst blir du mamma!! Så häftigt! Vad skönt att du ändå mår såpass bra! Passa på att vila sista tiden, skit i det där med att boa. Jag höll på alldeles för mycket med boandet och vilade för lite, inte bra 😛 Vila genom att göra saker som du gillar att göra istället för att klättra på diskbänken för att städa ovanpå skåpen (det gjorde jag). Kram!

   Svara
 2. Sara

  Det kommer att gå galant det här 🙂 Du behöver inte oroa dig för viktminskning än, bebis tar det den behöver iallafall.
  Jag går in i vecka 26 idag, känns så konstigt att det snart är mindre än 100 dagar kvar tills vi får träffa vårt mirakel. Men jag mår rätt bra, lite extra hungrig på kvällarna precis som du. Ända som är jobbigt är foglossningen men om jag sköter mig så är det ingen större fara.

  Ha en underbar dag!
  Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! <3 Längtar så tills denna veckan är över, tills KUB och RUL är över och tills jag får börja känna sparkarna. Åhh, visst är det häftigt! Det kommer komma utan bebis om cirka 100 dagar! En underbar liten bebis!! Jag längtar också även om jag har snarare 200 dagar kvar! Kram!!

   Svara
 3. Sofie

  Ja är 🙂 vecka 25. Jag har tappat matlusten flera gånger från och till ibland vill jag bara äta allt som finns och ibland ingenting.

  Svara
 4. Jennifer Bertilsson

  Jag är i vecka 16 och mår fortfarande illa ibland, usch! Kom tillbaka för två veckor sen ungefär… Annars är det bra här 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jobbigt! Fattar inte varför det kommer så sent, jag trodde att det skulle börja avta eller stabilisera sig redan runt vecka 9. Känns lite hopplöst när det sätter fart nu igen… Vad skönt att det är bra med dig annars, jag blev lite orolig när du skrev att du var påväg att bli utbränd! Kram!!

   Svara
 5. Mia

  Nej, det är ingen fara att du gått ner, bebisen tar alltid det den behöver, är det någon som blir lidande så är det du själv! Jag mådde aldrig illa, gick inte ner men gick inte heller upp nånting alls dom första 5 månaderna. Oroa dig inte, allt kommer gå jättebra! Oroa sig är däremot inte bra 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Så bra 🙂 jag började inte heller gå upp i vikt förrän nån gång i femte månaden när jag var gravid med Lucas. Men då åt jag bättre än vad jag gör nu och gick inte ner i vikt. Men jag tänker precis som du, bebis får vad den behöver ändå. Jag ska försöka att inte oroa mig i onödan, än så länge känner jag mig ganska lugn 🙂

   Svara
 6. Victoria

  Hej. Jag gick in i vecka 12 igår ☺️. Och bm säger att bebis är beräknad den 13 april. Men sen får man ju se efter rul också. Mitt illamående börjar gå över nu fast vissa dagar kan jag må illa mera lr så har jag bara vänt mig vid illamåendet. Tröttheten börjar också bli lite bättre , men jag börjar få ont i ryggen svanken så jag hoppas inte på foglossning. Jag är också sugen på och köpa en doppler men vet inte om jag vågar testa. Tänk om jag inte skulle höra något då skulle man ju bli helt förstörd fast man kanske gör de på fel sätt lr att hjärtat kanske slår men man kommer inte åt de . Hoppas du får en fin dag . Kul och följa och läsa din blogg .

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jaha säger din BM 13:e april? Min är ju med beräknad 13:e april fast jag är enligt senast UL i vecka 12 idag… Undra om jag har räknat fel eller om mina appar gör det? Fast struntsumma 13:e eller 14:e är samma sak, ska se vilket datum dom säger på KUB och RUL. Jag fick också ont i svanken ganska tidigt med min son, typ v 14-16. På slutet satt jag på en pilatesboll på jobbet för att lätta på trycket på svanken. Jag tror det har med den förändrade tyngdpunkten att göra. Det var inte foglossning i mitt fall i alla fall. För mig fungerar dopplern fint men jag var också orolig första gången. Kul att du uppskattar min blogg, jag tycker det är superkul att läsa om er läsare 🙂 Kram!!

   Svara
 7. Lovisa

  Jag går in i v 14 på lördag. Mår riktigt skräp, är illamående nästan hela dygnet och kräks flera gånger om dagen. Jättetrött. Trots detta har jag redan lyckats gå upp 3 kg 🙁 Givetvis är jag lycklig, men det börjar bli lite tungt att må dåligt under så lång tid..

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nä men stackarn!! Det låter inte alls kul!! Jag kan inte ens föreställa mig hur dåligt du mår! Har du sökt nån hjälp från vården? Provat illamåendetabletter? Stackarn lider verkligen med dig! ❤️

   Svara
   • Lovisa

    Ja jag har provat postafen, och nu fått legrigan utskrivet. Jag har varit lite tveksam till att ta mediciner som gravid, men idag var läkaren stenhård på att jag ska ta legrigan. Jag har även provat akupunktur, men tyvärr utan resultat. Nu har läkaren sjukskrivit mig nästa vecka, för att följa kroppens signaler till 100% (när det gäller mat, vila etc) verkar vara något som kan fungera någorlunda. Vi får se om det ger någon bättring ✊✊✊

   • Emma - På Smällen!

    Jag är också tveksam till tabletter när man är gravid, men ur dåligt som helst kan man ju inte må och just dessa mediciner är ju väl beprövade. Tror det är bra för dig att vara sjukskriven och ta igen dig lite 🙂

 8. mamma i Rom

  Jag är i vecka 27 nu och kan fortfarande blir illamáende lite dá och dá. Precis som de var under min första graviditet med dottern. Föresten apropá ditt tidigare inlägg om illamánde sá väntar jag en pojke nu men är/har varit lika dálig som när jag väntade dottern… jag är väl undantaget som bekräftar regeln =) Sköt om dej, allt kommer gá bra den här gángen! Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh jobbigt att fortfarande må illa i vecka 27, hoppas det inte blir så för mig också! Och hoppas det går över för dig 🙂 Intressant det där med illamåendet. Jag mådde aldrig illa med sonen, men nu mår jag ju illa så det känns inte som det kan vara en till pojke, men det får vi se i april 🙂 kram!

   Svara
 9. Emma

  Heej! Jag är gravid i vecka 11, vecka 12 på lördag med andra bebisen ♡ Jag har också mått väldigt illa, inte så jag spyr! Men ett konstant illamående.. Börjar bli lite tröttsamt, men allt är ju såklart värt det i slutändan. Har också varit så himla orolig den här gången, vi ska på UL den 6 oktober, känns ju som världens evighet dit, vill bara se så allt är bra och att det är en levande liten bebis där inne. Ska bli kul att följa dig både här på bloggen och på Insta, extra kul när vi väntar bebis så nära 🙂 ♡

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad roligt! Vi har ju BF jättenära då! 🙂 Ja, det är tröttsamt med illamåendet, men hoppas det går över för oss båda snart!! Jag har UL 9:e oktober, tycker också det känns som en evighet… Kram!

   Svara
 10. Erika

  Tycker verkligen inte du behöver oroa dig för vikten. bebisen tar vad den behöver =) jag själv går in i vecka 19 idag. Mår fortfarande illa ibland och spyr på mornarna men inte alls som förut. Överlycklg över att jag börjat känna bebisen!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh vad skönt att du har börjat känna bebisen. Jag väntar otåligt!!! Jobbigt att du fortfarande mår illa och spyr, hoppas det går över snart!

   Svara
 11. Nikiå

  När jag var gravid med min dotter så led jag av ordentligt illamående mellan ca v 6-12 och sen höll det på några veckor till men inte liks illa. När det var som värst var jag sängliggandes och åt väldigt lite och kräktes nästan varje dag. Meen bebis mådde bra, barnmorskan sa att bebis tar ju allt den behöver, det är mamman som får lida 🙂

  Svara
 12. lina

  Hej, vi har nästan samma dag till BF jag har den 9 april så går snart in i v13 🙂 jag har dock den här veckan vart väldigt orolig då jag haft sån molandevärk i livmodern, nästan så de ilat ibland. Köpte mig en sån där doppler som du har och hittade hjärtat på en gång, nu kan jag va lugn. På Onsdag ska vi göra KUB så vi håller tummar att allt ser bra ut. Gillar bloggen och skönt och läsa om någon som är i nästan samma vevka som en själv 🙂 kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh vad roligt! 🙂 Du ska inte oroa dig för molvärk! Det betyder bara att livmodern växer, det känns mer ibland och mindre ibland för livmodern växer i omgångar. Just vecka 11,12,13 och så dubblar bebisen sin storlek varje vecka så det är inte alls konstigt 🙂 Jag hade massor av molvärk med min första, ingen molvärk med mitt MA och lite men återkommande molvärk nu 🙂 Jag håller tummarna för dig på KUB 🙂 Kram!!

   Svara
 13. Sandra

  Jag är i vecka 13 nu med preliminärt BF den 9:e april 🙂
  Känns spännande och lite läskigt på samma gång då det är första kidet.
  Just nu är väntan mest seg och lite orolig, vill ju ha bevis på att det verkligen är något liv där inne.
  Har inte ökat nämnvärt mycket i vikt, ingen mage som putar men vissa symptom (lite illamående någon vecka på eftermiddagen, ömmande bröst och hungrigare) stämmer ju överens och Bm på inskrivningen i v 10 sa att jag med all säkerhet var gravid men man vill ju som sagt gärna ha det där beviset…
  UL är väl inte förrän v17-18 här, men kan det finnas möjlighet att få det tidigare tro?!
  Hade ju varit en sådan lättnad, man vill ju liksom bara skrika ut sin lycka men vågar inte riktigt.
  Jaja the time will tell men hoppas på innerligt att det lilla pyret lever där inne och kommer till oss i april <3

  Kram & tack för en öppen och härlig blogg 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vet precis hur det känns! Så var det för mig när jag väntade första också. Ingen mage, ingen vikt, inga symptom, bara lite svag mensvärk och utebliven mens! Men oroa dig inte, du ÄR GRAVID! <3 Du kan ju alltid boka ett privat UL om du inte får via ditt MVC. Har du bokat in RUL än? Vad roligt att vi är i nästan samma vecka! Ska bli kul att följas åt 🙂 Fortsätt kommentera så jag får höra hur det går för dig <3

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här