Njuter i paradiset med trotsig 2-åring :P

Vi har det riktigt riktigt skönt här på Komune Resort & Beach Club. Jag älskar resorten och maten är den godaste vi har ätit hittills. Det är bara vågorna som inte är riktigt med oss, än… Och Lucas också. Visst är han glad och vi kan leka länge i poolen. Han älskar poolen, han älskar att bada. Men tålamodet är sååå kort. Det är flera barnfamiljer här på resorten som säger att deras 2-åringar också var trotsiga så dom är väldigt förstående. Jag får också höra att 2-årsåldern är svårast och att det blir underbart när han blir 3 år. Jag längtar!!!

Lucas äter knappt alls längre. Igår fick vi i honom 1 dl snabbnudlar och en liten skopa vaniljglass. Men nu är det så kort tid kvar här så det lilla han pillar i sig får räcka och däremellan får han välling. Igår drack han en ytterligare flaska med välling för att kompensera för att han inte hade ätit. Idag har han inte ätit nånting överhuvudtaget än och kl är snart 14. Men han har i alla fall druckit två flaskor välling 🙂

  

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Mikaela

  Antar att ni provat men smoothie kanske kan vara något? Kallt, lite samma konsistens som välling, men mycket näring 🙂 hoppas han får i sig lite mer

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag tror verkligen det jag också, men han vägrar smaka. Vi dricker smoothie och milkshake varje dag som vi tror han ska gilla, men han blir såå arg, sååå arg om vi nuddar hans mun med det (vi försöker lägga på en sked och låta honom smaka lite även när han egentligen inte vill). Jag tror verkligen han skulle gilla det om han bara gav det en chans. Vi vågar inte lägga i vattenflaskan/vällingflaskan, för när han var sjuk provade vi att lägga saft i vattenflaskan och det slutade med att han totalvägrade den vattenflaskan helt och hållet.

   Svara
 2. Antonia

  Herregud!!! Inte konstigt på att hans humör är så!!! Det är nog en blandning av hunger och trots…. Stackars Lucas !!!!! Hoppas ni får ordentligt med hjälp!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag tror också att det är en blandning av både och. Sån här extrem matvägran har vi inte haft sen vi var i Brasilien. Tror att det är värmen, omställningen och så känns det som han har tröttnat på nudlar och korv som innan varit trygg mat (mat som alltid smakar samma sak och inte är nån surprise). Jag hoppas verkligen vi får bra hjälp när vi kommer hem för jag tror faktiskt att hans humör beror på maten också. Så här som han är nu har jag aldrig sett honom förut!

   Svara
 3. Caroline

  Jag lider med er. Det värsta som finns när de inte äter. En fundering bara.. Har ni provat att dra ner på vällingen? Välling är ju så mättande och om han inte fick det så kanske, kanske att han börjar äta lite vanlig mat när hungern väl sätter in? Hoppas av hela mitt hjärta att ni får bukt med matproblemen! Tack för en fin blogg.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, innan vi kom hit så drack han bara 2 flaskor på natten och ibland en halv flaska på dagen. Då åt han mycket bättre än nu, men sen han började matvägra här var vi tvungna att ge honom välling. Han varken åt eller drack, det hade nog kunnat bli farligt om vi inte gav honom vällingen. Jag vet att den är mättande så vi lägger inte i lika mycket pulver längre, det är mest vatten för att han ska få vätska och lite energi. Jag hoppas det blir bättre när vi kommer hem, men också att vi får riktigt bra hjälp för det här håller inte 🙁

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här