Nästan 3 cm öppen!

Kl. 15.01

Nu är vi hemma från Antental. Jag fick träffa en bra läkare som inte sa nåt om att jag hade hjärnspöken.  Hon kollade noga att allt såg bra ut och tyckte att bebisen var livlig för att vara i 40+5. Mmmm… Nja… Fast nä… Jag var väldigt tydlig med att bebis rör sig mindre och att jag verkligen har haft anledning till att oroa mig både idag och igår. Det kändes som att läkaren lyssnade men hon förklarade att just nu mår bebis bra. Men jag kan inte stå ut med den här oron så om bebis inte sparkar kommer jag åka upp igen, men jag hoppas att förlossningen startar innan dess. Jag vet att min oro inte är hjärnspöken eller obefogad men bebis kanske mår bra, men jag kan inte nöja mig med och gå hemma och hoppas på det om jag misstänker annat.

Jag frågade läkaren om en hinnsvepning så att förlossningen kanske kan köra igång. Så jag fick en hinnsvepning och fick även veta att jag är mer än 2 cm öppen, cirka 3 cm trodde läkaren. Hon såg väldigt förvånad ut och det blev jag med för jag tycker fortfarande inte att jag har haft så mycket värkar. Jag har liksom haft några få och ingen har gjort så ont att jag har behövt att stanna upp och andas. Jag hade en värk på CTG-maskinen och då trodde jag det var bebis som rörde sig så jag tryckte på knappen för fosterrörelser för glatta livet, men det var ju en värk!! Knäppt att jag inte känner värkarna ibland eller var det en sammandragning kanske? Jag hade lite mensvärk när jag satt där men det kopplade jag inte alls det till att det var en värk just då haha!!

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Madeleine

  Heja dig snart är bebis hos er jag va öppen 3cm utan att ens haft en värk med lillebror ☺️ Hoppas hinnsvepningen gör sitt nu jag tror ”Han” kommer ikväll/ natt ?

  Svara
 2. Eva-Leena

  Skönt att allt verkar bra nu 🙂 Och va bra att du fick en hinnsvepning som du redan var lite inne på för nån dag sen när du hadde tid till MVC, då kanske de drar igång ordentligt! 🙂
  Spännande att du redan är öppen 2-3 cm och att de gått så lindrigt till, var inte de precis den delen som var jätte jobbig för dig när de va på G me Lucas? 🙂
  Lycka till nu och försök ha en skön eftermiddag/kväll 🙂
  Kram <3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja hoppas att det drar igång nu. Det blev så självklart att göra hinnsvepning nu för jag vill ju inte vara gravid längre om jag ska gå med oro varje dag. Det var mellan 2-4 cm som det var allra värst med Lucas, men 1-2 cm gjorde också ondare än vad det gör nu. Då hade jag dessutom TENS som smärtlindring. Nu har jag ingenting, inte ens värmekudde för just nu vill jag gärna känna värkarna och dom lindras lite för bra av värmekudden. Tack så mycket! Kram ❤

   Svara
 3. Ida

  Åh vad skönt att höra att bebis mår bra och att du ör öppen 3 cm?? spännande att se om hinnsvepningen sätter fart på det? Har BF imorgon och ska till bm på morgonen och tänkte kolla om hon kan göra en hinnsvepning, Vill träffa bebis nu?? håller tummarna för er!!

  Svara
 4. Therese

  Tror bebis vill komma närsom helst nu! Tyckte sonen blev mkt lugnare den sista veckan i magen.. Reagerade inte mkt på mina buffar heller.
  Å ibland blir man förvånad, försökte med hinnsvepning kl11 samma dag sonen är född, det misslyckades dock då jag hade stängd , bakåtlutad och omogen tapp. Var Helt inställd på igångsättning men så fick jag ändå värkar pang bom kl 18.30 sådär.. Sen är hann född 22.30 ??

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nämen oj! Ibland går det fort då! Jag förstår att du blev förvånad för det känns ju som ett stort steg att gå från omogen tapp och helt stängd till att bebis kommer ut samma dag! Skönt att höra att jag inte är ensam med att ha en lugn bebis på slutet ❤

   Svara
 5. lin

  Om det hjälper så kan man på ultraljudet se att bebisen är aktiv, samtidigt som man inte känner något då bebis sparkar är riktade ”inåt”. Men jag skulle också åka in om något kändes fel! Hellre en gång för mycket!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag tänkte också på det. Läkaren sa att min moderkaka låg i framvägg också, men det förklarar ändå inte att bebis inte ens reagerar när jag trycker på den. Jag känner ju vissa saker som en liten fot, rumpan och ryggen och inte ens när jag trycker på dom så reagerar bebis ju. Jag åker in igen om jag är orolig imorgon…

   Svara
 6. Angelica

  Usch och fy vad jobbigt när bebisen inte rör sig som vanligt! Det var min största skräck när det närmade sig BF, jag ville helst att hon skulle vara som en virvelvind dygnet runt för att känna mig lugn! Som tur är var hon snäll och kom några dagar tidigt, så jag slapp oron med att gå över tiden 🙂

  Läser bloggen med spänning nu när det är så nära! Åk absolut in vid minsta oro! Det är bättre att kolla en gång för mycket. Men, jag tror att hinnsvepningen sätter fart på det hela nu! Lycka till!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, det är så jag känner också. Dessutom så vet jag ju att det är en risk med att gå över tiden och då blir jag ju ännu mer orolig när jag inte får några gensvar på mina buffar.

   Jag hoppas också på att hinnsvepningen gör sitt nu ikväll 🙂 Tack ❤

   Svara
 7. Angélica

  Jag var också öppen 3cm utan att ha kännt något mer än vanliga samandragningar 🙂
  Var dessutom öppen 6cm utan att ha kännt av värkar som registrerades på CTG. När jag var öppen 7 cm var värkarna uppe i över 100 på mätningarna men jag hade fortfarande inte så ont konstigt nog. Det var inte förän dom tog hål på hinnorna som helvetet började ? Som tur var höll det på i max 30-40 min.

  Tror det blir bebis för er alldeles snart, härligt och lycka till 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Woow! Men jag tror att vattnet dämpar smärtan, är det inte så? Jag har för mig att jag har hört det i alla fall :.) Vad skönt att öppna sig till 7 cm utan att ha särskilt ont! Hoppas på en sån förlossning jag med 🙂

   Svara
 8. Jennifer

  Glädjande läsning:-) jag stalkar din blogg och instagram flera gånger om dagen, tycker det är extra spännande för allt du skriver låter som något jag skulle kunna skrivit. Nu har vi snart våra bebisar. Lycka till igen hoppas hinnsvepning ger resultat för dig

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Vad söt du är ❤ Blir så glad över att få dela allt detta med läsare som du och alla andra som hejar på bebis och mig 🙂 Ja, nu kommer bebisarna förhoppningsvis snart! Lycka till själv ❤

   Svara
 9. Christina

  Hej! Jag fick en hinnsvepning gjord på självaste bf-dagen av min barnmorska och då gick vattnet. Jag hade värkar som jag lätt kunde ta mig igenom men började fundera varför de kom så tätt. När vi kom in till BB så kollade de jue inte hur öppen jag var pga att vattnet gått. Sen lugnade det ner sig med värkarna och de undrade om vi ville åka hem eller vara kvar. Ca 30 minuter senare och 3 krystvärkar så kom vår Emma (andra barnet) till världen.. Så visst kan man ha värkar som inte känns som ”riktiga värkar”.
  Hoppas ni får träffa liten snart!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men hjälp!! Tänk om ni hade åkt hem!! Imponerande att en förlossning kan vara såpass lindrig! Svårt att fatta om man har haft skitont på sin förlossning. Jag fattar knappt att jag är 3 cm öppen på dom småvärkarna jag har haft haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här