När kommentarer faktiskt skadar

Det är många av er som har frågat mig om det inte kan vara så att man tycker att det är fint med runda kroppar och stora lår och rumpor här i Brasilien. Och att kommentarerna som jag har fått kanske har varit menade som komplimanger. I wish! Men så är det tyvärr inte… 🙁

Jag har fått några riktigt taskiga kommentarer tillsammans med ett hånskratt här, men alla kommentarer som jag har fått har inte varit illa menade. Det har dock inte varit en komplimang utan mer ett konstaterande om att jag har gått upp i vikt. Det har inte varit roligt att höra och jag har varit tydlig med att jag inte vill veta om jag har gått upp i vikt för jag är på semester och jag vill må bra och vara nöjd med min kropp även om jag har gått upp lite. Jag vill ha min kropp för mig själv och jag vill inte att nån annan än jag ska bry sig om mitt fett. Det här är en ful ovana som brassarna har och som inte bara jag lider av. Det är alltså inte bara jag som får kommentarer om min kropp, Jair har fått minst lika många, kanske till och med fler…

Man skulle kanske kunna tro att brassarna är så vana vid detta att dom inte tar illa upp när dom själva får kommentarer, men tro mig, så är det inte. Jag har frågat runt och nu vet jag att det inte är bara jag som börjar spegla mitt “runda” ansiktet och klämma på fettet på magen och låren. Jag skulle vilja säga att brassarnas sätt verkligen är ett problem för dom påverkar flickor i den yngre generationen till ett ohälsosamt synsätt på sina kroppar. Till och med lilla Bruna, 6 år, speglade sig häromdagen och berättade stolt att hennes mage hade blivit plattare! Fyyyyy! Jag blir så jäkla upprörd! Det är precis detta jag är rädd att Isadora och Lucas kommer ta efter!

Jag vet att jag inte kan ändra på ett helt land, men jag kan inte heller vara tyst. Jag önskar att dom som envisas med att kommentera hela tiden kunde se vilka skador dom orsakar och börja bry sig om sig själva istället.

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Emily Wallin

  Jotack, min italienska bonuspappa som varje år bor ett halvår i Brasilien har börjat kommentera min 12- åriga dotter som absolut inte är tjock. Han kan komma med kommentarer som nu får hon börja äta mindre, hon får sluta med godis, blir hon tjockare så kommer hon inte att hitta någon kille…( han försöker få med sig min dotter till Brasilien jämt och ständigt..han har tydligen en kille till henne där) . Han är även på min syster som inte heller är tjock. Nästan som han tycker att det är hans skyldighet att kommentera det. Usch blir så J-la arg varje gång!!! Onödig kroppshets

  Svara
 2. Mammatillnicole

  ? så synd att dem har en sån kultur, för det känns som det när man kommenterar alla, barn, vuxna kvinnor o män. Dem ser liksom inte att vi människor är olika. Sen när jag tänker Brasilien så tänker jag mycket naket o plastikoperationer. Förstår att det blir jobbig speciellt när man bara vill njuta innan man är tillbaka till vardagen ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Precis! I Salvador är dom flesta lite mulliga eller runda medan det är väldigt många vältränade och “perfekta” människor i Rio. Det är väl den staden som flest plastikopererad sig om jag inte minns fel. Man hade kunnat tro att jag åkte till rätt stad om jag ville lägga på mig lite eftersom alla andra också är lite mulliga, men uppenbarligen så är dom lika fett-fixerade ändå 🙁 Så himla trist!

   Svara
 3. Daniéla

  känner så igen mig i det du säger, brassar är nåt grymt kroppsfixerade. Min sambo har många gånger kläckt ur sig inte allt för snälla kommentarer om min kropp som jag tagit väldigt illa vid. Jag pratar inte portugisiska så om/när han släkt säger nåt om min kropp så förstår jag inte ändå. Han har nu fattat att han ska vara tyst, och att jag blir väldigt ledsen när han säger att jag gått upp lite. Men det är ju den kulturen han är van vid och det han är uppvuxen med. Tycker som du att min kropp är min kropp och inget ämne att diskutera med andra. Vet att det inte är lätt, lyckas aldrig själv men skit i vad de säger. tycker du är jätte fin och ser fantastiskt ut och fortsätt att njuta kram.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Jag skulle bli sjukt ledsen om Jair sa något negativt om min kropp, men han gillar som tur är när jag lägger på mig lite så jag får inga nedlåtande kommentarer från honom. Han har aldrig nånsin sagt något elakt. Kram!

   Svara
 4. Karin

  Jag hade en annan bild av brassar.
  Men oavsett är det ju inte klokt att det ska vara så. Som du skriver att de inte fattar vad de förstör.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, det är många som tänker att dom gillar när man är kurvig etc och det gör dom, men dom som kommenterat min kropp har inte varit män utan kvinnor. Ja, man blir ledsen när dom inte förstår 🙁

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här