Musik till förlossningen

Jag fick en fråga om vilken musik som jag hade under förlossningen. Jag hade gjort ordning en playlist med musik som jag gärna ville att bebisen skulle födas till, dvs musik som jag känner lite extra känslor för men den sparade vi till sist.

I början körde vi lite olika musik. Vi var på gott humör och värkarna gjorde inte så superont så då lyssnade vi på brasiliansk reggae. Och ett tag lyssnade vi på en playlist med topplistor. Men det var först när dom riktigt onda värkarna precis innan krystvärkarna kom som jag verkligen hade nytta av musiken. Jag märkte att jag inte hörde musiken när värken var på väg mot sin topp, men när värken var på sin topp så hörde jag den plötsligt och då började jag fokusera på den och någon bild med Lucas som jag hade i mitt huvud. När jag fokuserade på musiken så kändes det som kroppen slutade streta emot och ”gav upp” och började slappna av och då avtog värken. Musiken som jag hade under det här stadiet av förlossningen var brasiliansk kärleksmusik i lite olika musikstilar (romantisk, reggae) och Justin Biebers Love yourself. 

Mitt tips är att ha sina absoluta favoritlåtar när man har som ondast. Om man lyckas höra musiken när man har sådär ont och kan fokusera på den så kan det hjälpa otroligt mycket. Det ska vara musik som man njuter av för att få rätt effekt. I alla fall var det så för mig 🙂

  

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna

    TACK för att du svarade – och med ett helt inlägg! Jag har mest tänkt avslappningsmusik (med inspiration från gravidyogan jag gått på), men ska kanske tänka på en till playlist med lite andra sorts låtar också. 🙂 Tack igen!

    Svara
  2. Eve

    Det är så kul att du skriver inlägg om förlossningen och allt efter, då jag också väntar mitt andra barn som är beräknat om 6 veckor. Så roligt att följa dig!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här