Mobilklocka istället för smartphone till barnen

– Samarbete med XPLORA –

Har ni också lagt märke till att ny teknik och smartphones kryper allt längre ner i åldrarna? Idag är det inte ovanligt att barn får ärva en gammal smartphone redan i 7-årsåldern… Jag känner mig inte alls pepp på den tanken, dels för att det är svårt att hålla koll på vad dom gör på sina telefoner och dels för att dom riskerar att tappa bort leken, fantasin och kreativiteten. Jag vill inte att Lucas och hans kompisar fastnar framför spel eller youtube på telefonen, istället för att leka med varandra. Samtidigt vill jag att vi ska kunna ringa varandra när han inte är hemma, men det är ju inte nödvändigt att skaffa en smartphone för det. Istället har Lucas fått en mobilklocka från XPLORA 🙂

XPLORAs mobilklocka har alla funktioner som behövs för att kunna ringa och skicka meddelande mellan barn och förälder. Den har inga spel eller tillgång till internet/sociala medier så utan att hämma barnens lek har den gjort livet lättare både för oss som föräldrar och för Lucas.

Är ni också sugna på en XPLORA till era barn, i så fall har jag en rabattkod!
Använd koden “pasmallen” för att få en månad gratis när man köper 6 eller 12 månaders abonnemang med förskottsbetalning!

Lucas har fått en XPLORA 4 som har många grymma funktioner som jag tänkte berätta mer om:

KontaktbokenAlla kontakter till XPLORA-klockan läggs i förväg in via XPLORA-appen. Det går även att lägga in en bild på alla kontakter 🙂

GPS med trygghetszonerKlockan är även utrustad med GPS så vi har ringat in områdena som Lucas brukar vara på och får en avisering när han kommer till eller lämnar något av dessa områden. Det går när som helst at lägga till flera områden eller se efter var klockan befinner sig i realtid. Detta är en stor trygghet när man är på utflykt.

SOS-funktionOm olyckan skulle vara framme, kan Lucas enkelt larma oss föräldrar genom att hålla inne SOS-knappen i tre sekunder. Då skickas en push-notis och klockan ringer upp den eller de huvudkontakter som lagts in i telefonen till dess att någon av dem svarar.

SkollägeKanske den bästa uppfinningen! Denna smarta funktion gör att jag kan spärra klockans funktioner under skoltid så den blir en helt vanlig klocka! (OBS! SOS-funktionen fungerar fortfarande)

Aktiviteter och påminnelserVia kalendern i XPLORA-appen kan jag lägga in aktiviteter som t.ex. simskolan så att Lucas får en påminnelse när det börjar bli dags.

Chatt med röstmeddelandenVår favoritfunktion är chattfunktionen där vi skickar röstmeddelanden, emojis eller selfies till varandra. När Lucas är hos sin pappa så håller vi kontakten via chatten.

StegräknareLucas älskar denna funktionen. Klockan räknar hur många steg han har gått och visar hur många steg till han bör gå för att nå målet om 10.000 steg per dag.

KameraXPLORA har en liten kamera där man kan ta selfies och filma för att skicka i chatten. Det ger lite extra trygghet då Lucas kan skicka en bild eller film på sig själv eller omgivningen, plus att det är en lite kul funktion att komplettera våra röstmeddelanden med 🙂

BatteritidenNu är klockan helt ny och det är väldigt spännande med alla funktioner, man kan säga att klockan används flitigt, men ändå behöver den inte laddas oftare än varannan dag. XPLORA har MYCKET bättre batteritid än dom andra mobilklockorna vi har testat!

Förutom alla grymma funktioner så är XPLORA även vattentät vilket gör att den ändå tål en del 🙂

Är du också intresserad av en XPLORA? I så fall får du inte missa mitt erbjudande där du får en månad gratis när du köper 6 eller 12 månaders abonnemang med förskottsbetalning! Använd koden “pasmallen”

Vad tycker ni om att smartphones kryper ner i åldrarna? Ser ni någon risk med att barn i 7-årsåldern har en egen smartphone? När tycker ni att barn är tillräckligt mogna för en smartphone med allt vad det innebär?

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Gittan

  Jag tkr det är helt galet att barn i lågstadieåldern har egna telefoner med instagram, snapchat osv.. jag ser ingen anledning till att de ska ha det över huvudtaget faktiskt. Min snart 7 åring sa att hon önskade sig en telefon i julklapp, frågade vad hon skulle ha den till men hon visste inte mer än att flera andra har ju. Pratade om det en stund sedan tyckte hon inte de va så intressant längre. Jag tycker det räcker att de får i 11-12års åldern när de ska ta sig själva till olika ställen och snart börjar högstadiet.

  Svara
  • Emma

   Jag tycker EXAKT samma som du! Lucas önskade sig också en telefon men jag känner att han varken är mogen för internet eller för att hantera en sådan dyr pryl som riskerar att glömmas eller tappas.

   Svara
 2. Sara

  Mina barn, 3 och 5år har inga skärmar alls förutom tv ibland och detta va ett superbra tips när de blir lite äldre! Tack o all lycka till lilla familjen o bebisen i magen 😀

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här