Min hy när jag är gravid

Min kropp mår väldigt bra av att vara gravid. Ja, allt utom blindtarmen då, den gillar det inte alls tydligen. Och visst har jag lite halsbränna och lite foglossning, men inget jag verkligen lider av.

När jag är gravid (det var samma sak med Lucas) så blev min hy jättefin. Jag får nån enstaka finne då och då, men annars så är hyn faktiskt väldigt fin.   
Alltså kolla vilken skillnad! Jag vill aldrig mer inte vara gravid! Usch fy, vad jag INTE saknar den där jävliga hyn!

Minns ni att jag skrev ett blogginlägg för ett tag sen där jag också sa att min hy hade blivit bättre, men på bilderna såg det inte så mycket bättre ut? Då skrev jag att alla finnarna var platta ärr och inga finnar längre. Nu har dom flesta av dessa finnar blekts så nu har jag inte många röda prickar kvar 🙂

20151214-120032-43232048.jpg

Jag har också märkt den här graviditeten att mitt hår mår bättre. Eller jag mår i alla fall bättre med mitt hår för det blir inte fett lika snabbt. Vanligtvis tvättar jag håret varje eller varannan dag, nu tvättar jag bara håret var tredje dag! Så ja, håret mår ju bättre för att det slits mindre.

Jag tror verkligen att det är något med min talgproduktion som saktar ner när jag är gravid. Och jag hoppas innerligt att den ska förbli så här som den är nu. När jag ammade Lucas var min hy katastrof. Så illa som den var då har den aldrig varit förut. Blir det så igen så kommer det bli mycket solande och solarium. Det kan jag lova!

Mina naglar mår också mycket bättre när jag är gravid. Så hårda och långa naglar som jag har nu, det minns jag inte ens när jag hade sist. Jag behöver verkligen inte lägga några pengar på akrylnaglar, men lite gellack hade inte varit fel 🙂

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. s

  Du kanske redan testat, men när jag hade problemhy fick jag en lågdos antibiotika i tre månader och så började jag äta p-pillren Cilest. Vilken skillnad!!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Tack för tipset! Vilken antibiotika var det du hade? Jag har haft Tetralysal men jag fick jättestora ärr av dom. Däremot hjälpte p-pillrena Yasmine så dom kommer jag börja med när jag har ammat klart, om det inte är dags för en till bebbe då. Det tog 1,5 år för mig att få tillbaka mensen förra gången 😛

   Svara
 2. Mia

  Jag är också likadan! Allt blir bra när man är gravid, huden, håret, naglar. Nu är håret katastrof, tappar huuur mycket som helst

  Svara
 3. A

  Min hy var också bäst under graviditen. Hyn är bra i perioder men nu är den väldigt dålig. Fick en bomb av knottror på käklinjen för några måander sedan. Använde krämen DUAC så alla knottror på käklinjen och pannan försvann efter 3 veckor. Använde även krämen på ena kinden där jag får någon finne då o då och hade lite knottror, men efter 5 veckors användande och flera veckor fram fick jag en rejäl finnattack på kinden med stora finnar där några blev djupa ärr eller små hål samt släta röda märken. Och för en vecka sen fick jag alla knottror tillvaka på pannan, så jag ångrar djupt att jag började använda krämen på kinden, käklinjen hade räckt. Försämringen brukar komma efter 2-3 veckor men inte 5 så man blir lite ledsen. Det bästa är nog att bara låta vara eller som i vårt fall bli gravid 🙂

  Svara
 4. Cilla

  Har själv dålig hy som blev bättre under graviditeten. Prövade att äta p-pillret yazmine under 3 mån samt bara använda mig utav dermalogica. Har blivit lite bättre men var tvungen att sluta med dom nu för blev alldeles koko i huvudet av dom. Pms:IG hela tiden …

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här