Okategoriserade

Min hudvårdsrutin för att slippa acne

– Inlägget är reklam och innehåller annonslänkar –

Jag fick en fråga om vad jag har gjort för att få bukt med mina acneproblem i ansiktet så jag tänkte att jag skulle visa vilka produkter jag använder. Jag har förstått jag inte är den enda som lider av vuxenacne så om jag kan hjälpa någon av er att få bukt med er hy så tipsar jag mer än gärna 🙂

Jag har testat ganska så mycket genom åren och vissa saker ha funkat ett litet tag och vissa produkter har varit rena katastrofen. Värst för min hy var Mary Kays produkter, tyvärr. Jag gillar deras smink men hudvårdsserien funkade inte alls. Nu har jag fått professionell hjälp med att välja rätt produkter och efter 3 år med dessa produkter så känner jag att jag aldrig mer kommer experimentera igen. Min hy har aldrig varit så fin som den är nu! Om ni bor i Göteborg så kan jag tipsa om att göra ett besök hos Pia på Elit Hår & Skönhet (finns på Let’s Deal!), jag har aldrig träffat en så engagerad hudvårdsterapeut – hälsa gärna från mig 🙂

Här kommer min dagliga hudvårdsrutin i den ordningen som jag använder produkterna:

1. Ansiktstvätt Exuviance Clarifying Facial Cleanser 
2. Fuktspray Dermalogicas fuktspray Antioxidant Hydramist (SUPERBRA!) Spraya ansiktet för att förbereda huden på serumet
3. Serum Exuviance Vespera Bionic – ett jättebra serum som passar alla hudtyper även hud med acneproblem. Anti-ageing och boostad med C-vitamin
4. Dagkräm Exuviance Dagkräm Essential Daily Defense Creme eller nattkräm Exuviance nattkräm Evening Restorative Complex.
5. Smink – enbart mineralpuder för att undvika att täppa till porer, jag använder Loreal’s True match mineralpuder (täcker extremt bra -> se HÄR)
6. Fuktspray igen – så att sminket sätter sig. Om jag blir oljig i hyn under dagen så sprayar jag ansiktet igen

Ytterligare rutiner som jag gör regelbundet:
– 2 ggr/vecka kör jag Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish Peeling 
– 2 ggr/vecka sover jag med Dermalogicas fuktmask Skin Hydrating Masque (då behövs inte fuktspray eller nattkräm). Om jag är på väg att få ett acneutbrott så gör jag fuktmask oftare än två gånger i veckan.
Exuviance Rejuvenating Treatment AHA-mask vid behov
– NY! Jag har precis köpt denna också Exuviance Detox Mud Treatment

Produkterna jag använder kommer från Exuviance och alla dessa finns faktiskt som ett litet prova-på-kit som räcker i 2 veckor (annonslänk)! Jag köpte faktiskt just det här kitet första gången som jag provade Exuviance men jag vet inte varför jag inte tänkt på att tipsa er om detta förut!

Detta prova-på-kitet är speciellt för acne-hy och tuben som ligger ner är fullsize och är en Blemish Treatment för lokalbehandling av finnar. Man duttar direkt på finnen (funkar även på myggbett) och räcker i månader! Bara den tuben kostar 189 kr så det här kitet är faktiskt väldigt prisvärt eftersom hela kitet kostar 315 kr! OBS! Använd inte Blemish Treatment tuben under graviditet! Ansiktsmasken som jag skrev om igår ingår dessutom i kitet! Ni hittar Exuviance startkit för acne här!

prova-pa-startkit-exuviance

Sist men inte minst så har jag ett knep mot hormonell acne, prova p-pillerna Yasmine, dom fungerar väldigt bra för mig mot acneproblem 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.