Lugn och skön söndag

Denna söndagen har varit relativt lugn, men det har ju varit full rulle hela veckan så det var lika bra med en lugn dag. Barnen väckte mig lite innan sju så vi gick upp och åt frukost. Vid 11 vaknade Ian och åt lunch med barnen och sen la vi Isadora för en tupplur. Hon somnade på direkten 🙂 Den damen är verkligen som skalman. Det är ytterst sällan som hon är svår att lägga och när hon väl är det så blir vi som frågetecken. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra om hon vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Det händer liksom aldrig så jag har inga knep för att få henne att somna om.

När Isadora sov lekte Ian och Lucas med smålego så jag passade på att jobba en stund innan jag skulle iväg till träningen. Under tiden som jag var och träna så gick Ian ut med barnen och Jair åkte iväg till jobbet. Han ska jobba 12 timmar inatt så jag räknar med att han kommer tillbaka som ett vrak, stackarn!

När jag kom tillbaka från träningen gjorde vi ny play doh. Vi använder ett recept som är jättelätt att göra hemma och som håller mycket längre än vanlig play doh. Ni hittar det här: Recept på play doh som håller länge

Det var första gången som Isadora lekte med play doh och det märktes att hon tyckte att det var spännande. Lucas var också väldigt exalterad för det var väldigt längesen som vi lekte med play doh och glassmaskinen.

img_1412
img_1424
img_1415

Lucas kavlade ut sin deg på bordet och la gröna degbitar mitt på det blåa för att illustrera en planet. Han fick även en liten bit rosa från Isadora och det låtsades han var lava. Han är lika fascinerad av lava och vulkaner fortfarande så den där lavalampan han fick passade faktiskt väldigt bra som en 5 årspresent.

img_1422
img_1418
img_1416
img_1426

Ian var riktigt skicklig och kreativ och gjorde en vacker ros med sin play doh. Jag trodde han var klar när han visade mig rosen första gången men efter en stunds grejande så hade rosen även små gröna blad 🙂

img_1427
img_1413
img_1428

Om ni undrar varför ingen har tröja på sig så är det för att vi var rädda att karamellfärgen skulle färga av sig. Haha! Vi brukar ha kläder på oss i vanliga fall, men just idag var det väldigt varmt här hemma så det gjorde ingenting att vi satt halvnakna runt bordet. Haha!

Isadora ropar på mig att jag ska titta på hennes glass 🙂

När barnen hade lekt färdigt så var det dags för kvällsmat och sen läste jag en bok för dom. Lucas fick välja bok och det blev en bok som handlar om en bebis i magen (annonslänk). Vi läste den boken väldigt mycket när Isadora låg i magen så det var lite kul faktiskt 🙂 Väldigt bra bok för att förbereda barn som ska få syskon.

Nej, nu går mina ögon i kors! Dags att sova! Natti!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här